Management van 1000+ sprekers
Altijd de beste prijs
Binnen 24 uur offerte
Boekingsgarantie
20 jaar ervaring
Gemiddelde beoordeling: 9,0
Info & boekingen
Erland Galjaard

Erland Galjaard als spreker boeken

Erland Galjaard is een mediaman pur sang en is ook te boeken als spreker voor een evenement of masterclass. De huidige programmadirecteur van RTL is bij het grote publiek bekend als architect achter het succes van diverse RTL-zenders en programmamerken. Daarnaast heeft hij een reputatie hoog te houden als begenadigd spreker.

Prijsindicatie
Prijs op aanvraag
Te boeken als
Talen
 • Snel contact met Erland Galjaard
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Erland Galjaard is een mediaman pur sang en is ook te boeken als spreker voor een evenement of masterclass. De huidige programmadirecteur van RTL is bij het grote publiek bekend als architect achter het succes van diverse RTL-zenders en programmamerken. Daarnaast heeft hij een reputatie hoog te houden als begenadigd spreker.

Erland Galjaard wordt geboren in 1967 en begint na de middelbare school aan een studie politicologie. Na enkele jaren besluit hij hiermee te stoppen omdat zijn passie elders ligt. Al snel lonkt de televisiewereld. Hij werkt mee aan programma’s zoals Het Moment van Paul Witteman (VARA), Weekjournaal (NOT), Klasgenoten en helpt bij SBS de sportafdeling opzetten.

Samen met Gerard Baars is hij bovendien de geestelijk vader van het programma TROS Radar. Ook brengt hij een periode door bij RTL, waar hij samen met de destijds vermaarde journalist Feike Salverda de documentaireserie Ooggetuige maakt.

Programmadirecteur Erland Galjaard inhuren als spreker

Het vormt het startsein voor een omzwerving langs verschillende omroepen. Zijn affiniteit met sport drijft hem naar zenders zoals Sport 7 en later ook SBS Sport. In 1997 vindt hij zijn ideale match in RTL en begint hij zijn carrière aanvankelijk als eindredacteur bij RTL Nieuws. Daarna geeft hij enige tijd leiding aan de sportafdeling, die destijds nog onder de Holland Media Groep valt.

Op de valreep van het nieuwe millennium wordt hij de nieuwe programmadirecteur bij RTL 5 (het huidige RTL 7). Dezelfde functie bekleedt hij enkele jaren later bij Yorin. In 2005 keert hij terug bij ‘het nieuwe RTL 5’, dat hij in 2006 direct het snelst groeiende televisiestation van Nederland maakt. Over het geheim achter zijn succesvolle strategie en het succesvol crossmediaal bouwen van merken weet hij als spreker tijdens een lezing uitermate boeiend te vertellen.

Succesvolle televisieman boeken als spreker voor lezing

In 2007 volgt een benoeming als programmadirecteur bij RTL 4. Ook dat blijkt een schot in de roos. Bij zijn aantreden verkeert de zender nog in zwaar weer, op de hielen gezeten door SBS. Al snel weet hij deze tendens om te keren en rijgt RTL 4 de successen aaneen.

Mede dankzij ijzersterke formules zoals The voice of Holland, Chantal blijft slapen, Moordvrouw en Ik hou van Holland stijgt de populariteit van de zender tot ongekende hoogte. Ook programma’s als Divorce, The Voice Kids, RTL Late Night en het recent vernieuwde RTL Boulevard blijken ware kijkcijferkanonnen.

Machtigste mediaman van Nederland boeken

Sinds 2011 werkt Erland Galjaard als programmadirecteur van RTL Nederland en is hij verantwoordelijk voor alle tv-zenders van RTL (RTL 4, 5, 7, 8, Z, Lounge en Crime) en het SVOD-platform Videoland. Onder zijn leiding wint RTL liefst 5 Televizier-Ringen in 7 jaar tijd, voor programma’s als Gooische Vrouwen, De TV Kantine, Voetbal Inside, The voice of Holland en Syndroom. Een unicum, want in voorgaande jaren doet RTL nauwelijks mee in de verkiezing.

Alle successen blijven niet onopgemerkt, want in hetzelfde jaar wordt hij door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2010. In 2015 en 2016 volgt een uitverkiezing tot machtigste mediaman van Nederland.

KEYNOTE: “Hoe bereik ik mijn doelgroep in 2020″

Met het sterk veranderende (kijk)gedrag van consumenten is het voor nagenoeg ieder merk, adverteerder, dienst of product de vraag van de dag “Waar gaat mijn doelgroep heen”?

Merk- en zenderbouwer Erland Galjaard is al decennia lang succesvol in staat de consument te binden en te boeien. Maar hoe kijkt de zenderdirecteur van RTL aan tegen de veranderingen in de diverse doelgroepen, het mediagebruik en hoe blijft hij in staat in te spelen op de toenemende behoefte aan diversiteit en fragmentatie.

Een uniek kijkje in de keuken bij een bevlogen programmamaker en groot mediastrateeg!

Erland Galjaard inhuren als spreker voor masterclass

De kennis en ervaring van Erland Galjaard beperken zich echter niet alleen tot de televisiewereld. Als een van de geestelijk vaders en oprichters van het blad Wendy bewijst hij ook zijn multimediale expertise. In de tussentijd maakt hij furore als spreker tijdens uiteenlopende evenementen en masterclasses. Zo schittert hij in de RTL-Z Masterclass op Nyenrode en weet hij het publiek tot tranen toe aan het lachen te brengen in het satirische The Roast of Gordon. Een lezing van Erland Galjaard staat dan ook garant voor een gezonde mix van humor en informatiewaarde. Zijn visie op content creatie en het bereiken van de kijker en consument is inspirerend en enerverend.

Contact opnemen met Erland Galjaard

Wilt u Erland Galjaard inhuren als spreker voor uw congres, seminar, masterclass of zakelijke evenement? U kunt deze succesvolle programmadirecteur boeken door contact op te nemen met Quality Bookings.

Meer informatie & boekingen

Erland Galjaard inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Erland Galjaard
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers