Erick Eerdhuizen

Erick Eerdhuizen beter bekend onder zijn Dj naam Erick E behoort tot een van de zwaargewichten in de nationale en internationele house en clubscene. Erick –E; DJ, producer, eigenaar van een platenlabel en event organizer startte zijn carrière in 1986 toen hij naam begon te maken in Amsterdam als Hiphop DJ. In 1989 won hij het Dutch DMC Championship en 1 jaar later vertegenwoordigde hij Nederland in de World Finals. In de opvolgende jaren veranderde zijn muziekstijl richting house. In 1995 begon zijn residentie in de legendarische Amsterdamse housetempel RoXY. Zijn wekelijkse SWET nights waren een enorm succes. Dit duurde tot 1998, totdat een brand uitbrak en de club volledig uitbrandde. Toen zijn vaste RoXY plaats wegviel, werd hij door heel Nederland geboekt, zijn reputatie als een groovy party-starter bracht hem naar alle uithoeken van het land, zowel op mainstream als underground feesten.

Erick wordt geboekt op massale festivals als Dance Valley, Mysteryland , A day at the park en Extrema Outdoor, maar ook in intieme clubs als Stalker Haarlem, Club More in Amsterdam, NOW&WOW Rotterdam, Winkel van Sinkel in Utrecht. Ook heeft hij op 9 Sensation White  feesten gedraaid en was hij in 2013 verantwoordelijk voor de gehele programmering. Erick E heeft over de gehele wereld opgetreden. Amnesia Ibiza, Haoman 17 in Jeruzalem, Crobar op Miami Beach en Turnmills in Londen e.a..

Als producer heeft Erick E internationale hits gehad met ‘Boogie Down’ en ‘The beat is Rockin’. Tevens zijn vele van zijn tunes vandaag nog in vele mixes terug te horen. Als producer heeft Erick E diverse succesvolle soloprojecten, maar ook succesvolle co-producties met oa Olav Basoski en Matthew Dekay. Zijn tracks zijn op vele vermaarde house compilaties te vinden. De grote housefestivals Housequake en Sneakerz, welke Erick mede organiseerde, waren jarenlang een begrip. Erick draait nog steeds samen met Roog onder de naam Housequake, vorig jaar vierden zij hun 10 jaar bestaan en traden zij op bij 10 festivals met een speciale set.

Internationale top dj’s als spreker

Nederlandse dj’s en producers zijn een succesvol exportproduct, goed voor € 53 mln omzet. In de slipstream gaan ook grote dancefeesten vaker de grens over.

– Hoe krijg je internationaal succes?
– Hoe bereik je de top?
– Hoe ziet een dj zichzelf als merk?
– Hoe gaat een dj om met het hectische bestaan?

Erick Eerdhuizen spreekt graag over:

Erick Eerdhuizen boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Erick Eerdhuizen. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21