20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Eric Smit

Eric Smit als spreker boeken

Eric Smit is een naam die resoneert in de wereld van financiële journalistiek, onderzoeksjournalistiek en schrijverschap in Nederland. Met een indrukwekkende carrière die de essentie van vastberadenheid en integriteit belichaamt, heeft Eric zich onderscheiden als een invloedrijke spreker die zijn publiek niet alleen informeert, maar ook inspireert en uitdaagt om kritisch na te denken over de financiële en maatschappelijke vraagstukken van onze tijd. Als oprichter van het onderzoeksjournalistieke platform Follow the Money, heeft Eric Smit een cruciale rol gespeeld in het aan het licht brengen van financiële schandalen en misstanden, wat hem de perfecte spreker maakt voor evenementen die gericht zijn op transparantie, ethiek en verandering binnen de financiële sector.

Eric Smit

Onderzoeksjournalist

Eric Smit spreekt tijdens congressen en seminars over een breed scala aan onderwerpen, waaronder financiële journalistiek, onderzoeksjournalistiek, economische fraude, en de rol van media in het toezicht op de financiële sector. Zijn unieke eigenschappen als spreker liggen in zijn vermogen om complexe financiële thema’s toegankelijk te maken voor een breed publiek, zijn diepgaande kennis van financiële systemen, en zijn passie voor het bevorderen van transparantie en integriteit binnen de sector. Het boeken van Eric Smit als gastspreker betekent kiezen voor een ervaren spreker die met zijn lezingen niet alleen informeert, maar ook inspireert en motiveert.

Onderzoeksjournalistiek is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie. Eric Smit, met zijn diepgaande kennis en ervaring in dit veld, belicht de verborgen kanten van de economie en de maatschappij. Hij brengt verhalen over witteboordencriminelen en hun invloed op de maatschappij. Zijn lezingen bieden een fascinerend inzicht in hoe deze individuen en organisaties opereren, welke impact ze hebben, en hoe ze verantwoordelijk kunnen worden gehouden. Eric behandelt onderwerpen variërend van financiële schandalen tot corruptie en ethiek in het bedrijfsleven, waarbij hij altijd zorgt voor een boeiende en leerzame ervaring voor zijn publiek.

Eric Smit als dagvoorzitter boeken

Als dagvoorzitter excelleert Eric Smit door zijn scherpe analytische vaardigheden en zijn vermogen om diepgaande gesprekken te faciliteren. Hij blinkt uit in thema’s zoals economische rechtvaardigheid, ethiek in het bedrijfsleven, en de impact van financiële beslissingen op de maatschappij. Eric’s expertise en ervaring stellen hem in staat om panelleden uit te dagen en publieksvragen op een manier te begeleiden die zowel informatief als verhelderend is, waardoor elk evenement een onvergetelijke ervaring wordt.

Over financiële journalistiek en onderzoeksjournalistiek

Financiële journalistiek en onderzoeksjournalistiek zijn cruciale pijlers voor de transparantie en integriteit van economische en zakelijke processen. Deze vormen van journalistiek stellen misstanden aan de kaak, bevorderen verantwoordingsplicht en stimuleren een gezonde discussie over ethiek en moraal in het bedrijfsleven en de overheid. Eric Smit behandelt tijdens zijn lezingen onderwerpen zoals de werking van financiële markten, de invloed van grote bedrijven en financiële instellingen op de economie, en het belang van kritische media in het bewaken van deze entiteiten. Zijn lezingen bieden inzicht in hoe individuen en organisaties kunnen bijdragen aan een eerlijkere en transparantere wereld.

Eric Smit inhuren voor een lezing

Het inhuren van Eric Smit voor een lezing is een gestroomlijnd proces dat gericht is op het wegnemen van eventuele drempels. Van het eerste contact tot de uiteindelijke boeking, ons team staat klaar om u te ondersteunen met uitgebreide support en advies. We bieden all-inclusive tarieven en garanderen een offerte binnen 24 uur, zodat u snel en efficiënt kunt handelen. Onze tevredenheidsgarantie en gemiddelde beoordeling van 9,0 onderstrepen onze toewijding aan kwaliteit en service.

Biografie van Eric Smit

Eric Smit begon zijn carrière in de financiële wereld, maar zijn passie voor waarheidsvinding en transparantie leidde hem naar de journalistiek. Na zijn studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij zich specialiseerde in economie en financiën, maakte Eric de overstap naar de journalistiek met een duidelijk doel: het blootleggen van onrechtvaardigheden en corruptie binnen de financiële sector. Zijn werk als financieel journalist en later als onderzoeksjournalist heeft hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder de prestigieuze Loep voor onderzoeksjournalistiek.

Eric’s meest opmerkelijke bijdrage aan de journalistiek is ongetwijfeld de oprichting van Follow the Money, een platform dat zich richt op diepgaand onderzoek naar financiële en economische kwesties. Door zijn leiderschap en visie is Follow the Money uitgegroeid tot een bastion van kritische journalistiek, met invloedrijke onderzoeken die regelmatig nationale en internationale aandacht trekken.

Naast zijn journalistieke werk is Eric ook een gepassioneerd schrijver. Hij heeft meerdere boeken gepubliceerd die kritisch kijken naar de financiële industrie en de gevolgen van economische beslissingen op de maatschappij. Zijn boeken zijn niet alleen informatief, maar ook een bron van inspiratie voor iedereen die streeft naar een rechtvaardiger en transparanter financieel systeem.

Eric Smit’s bijdrage aan de journalistiek en zijn voortdurende strijd voor financiële transparantie en ethiek maken hem een uitzonderlijke spreker voor uw volgende evenement. Zijn vermogen om ingewikkelde financiële concepten op een toegankelijke manier te presenteren, gecombineerd met zijn diepgaande kennis en ervaring, garandeert een lezing die zowel verrijkend als inspirerend is. Met Eric Smit haalt u niet alleen een expert in huis, maar ook een visionair die klaar staat om uw publiek te motiveren en te inspireren.

Te boeken als
Spreker
Talen
Engels, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Eric Smit

Schrijf een review

Video met Eric Smit

Meer informatie & boekingen

Eric Smit inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Eric Smit
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers