Info & boekingen
Edwin Van Calker

Edwin Van Calker als spreker boeken

Bobsleeër en voormalig atleet Edwin van Calker is sinds enkele jaren piloot van het Nederlands bobsleeteam. Edwin van Calker is te boeken als spreker over onderwerpen als keuzes maken en omgaan met tegenslagen.

Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000
Onderwerpen
Te boeken als
Talen
 • Snel contact met Edwin Van Calker
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA

Bobsleeër en voormalig atleet Edwin van Calker is sinds enkele jaren piloot van het Nederlands bobsleeteam. Edwin van Calker is te boeken als spreker over onderwerpen als keuzes maken en omgaan met tegenslagen.

Atleet
In zijn jonge jaren stort Edwin van Calker zich op verschillende takken van sport en blijkt vooral veel talent te hebben voor atletiek. In 1995 en 1996 behaalt hij in zijn leeftijdscategorie (16/17 jaar) niet minder dan acht nationale titels, waarvan zeven indoor. Ook is Van Calker in 1996 medeverantwoordelijk voor de vestiging van twee nationale jeugdrecords op de 4×100 meter estafette, zowel met een nationaal team als in clubverband. Een hoogtepunt op atletiekgebied vormt de vijfde plaats die Van Calker in 1998 tijdens het Wereldkampioenschap voor Junioren in Annecy verovert. Als hij de junioren is ontgroeid, richt Van Calker zich vooral op de sprint en zet hij ook als sprinter goede prestaties neer.

Bobsleeër
Na de eeuwwisseling legt Edwin van Calker zich toe op het bobsleeën. Hij gaat als remmer aan de slag in het team van Johan Niemeijer. Begin 2002 wordt Van Calker opgenomen in het team van Arend Glas, dat zich voorbereidt op de Olympische Spelen in Salt Lake City. Tijdens die spelen komt Van Calker overigens niet in actie, maar het bobsleeën heeft zijn hart wel definitief gestolen. Met zijn broer Arnold besluit Edwin van Calker een eigen team te beginnen, met hemzelf als piloot. Eind 2002 maakt Van Calker in het Oostenrijkse Igls zijn eerste afdaling als piloot. Een crash in Altenburg belet helaas de deelname van het team aan de Olympische Spelen van Turijn in 2006. Piloot Van Calker krijgt de stuurkunst echter steeds meer onder de knie en tijdens de World Cup in Koenigssee verovert hij met zijn teamgenoten Arnold van Calker, Sybren Jansma en Arno Klaassen het zilver; een unieke prestatie. Op de natuurbaan in Sant Moritz behalen Edwin van Calker en Sybren Jansma in het seizoen 2009-2010 bovendien een eveneens eervolle derde plaats. De verwachtingen voor de Olympische Winterspelen in Vancouver zijn hierdoor hoog gespannen. Een omstreden en onveilig gebleken baan voor de Olympische bobsleeërs in het Canadese Whistler brengt Van Calker echter tot het moedige besluit, niet te starten in de viermanswedstrijd. Van Calker laat zich door de kritiek op dit besluit niet uit het veld slaan en gaat na een periode van bezinning door met zijn geliefde sport. Zonder ondersteuning van de BSBN zet hij een eigen bobsleeteam op en weet hij een grote sponsor aan zich te binden: De Nathan Group. Tijdens de wereldkampioenschappen in Lake Placid bereikt Van Calker in de viermansbob een vierde plaats en demonstreert daarmee dat hij zich op eigen kracht weer heeft kunnen aansluiten bij de wereldtop. Ook in het seizoen 2012-2013 behaalt Van Calker aanvankelijk uitstekende resultaten, maar even later kampt hij met tal van tegenslagen. Bij de trainingen voor de World Cup loopt hij een hamstringblessure op, waardoor zijn team een aantal belangrijke wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan. De prestaties tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi in 2014 vallen hierdoor ook wat tegen. Maar omdat het team naar eigen zeggen ‘van heel ver’ komt, kan Van Calker goed leven met de elfde plaats in de viermans. Het Bobteam Van Calker gaat dan ook vol goede moed door.

Bent u benieuwd of Edwin van Calker geschikt is voor uw evenement? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer informatie & boekingen

Edwin Van Calker inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
 • Snel contact met Edwin Van Calker
 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
 • Scherpe marktconforme prijzen
 • Meer dan 19 jaar ervaring
 • Begeleiding tot na het evenement
 • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers