Cisca Dresselhuys

Journaliste Cisca Dresselhuys was jarenlang hoofdredacteur en het gezicht van het feministische maandblad Opzij. U kunt Cisca Dresselhuys inhuren als spreker. In haar lezingen heeft zij het over emancipatie, de media en multiculturele vraagstukken.

Trouw
De journalistieke carrière van Dresselhuys begon in 1961, toen zij na de middelbare school ging werken op de regioredactie van het dagblad Trouw. Een aantal jaar later werd zij overgeplaatst naar de centrale redactie van de krant in Amsterdam. Dresselhuys bleef tot 1981 werken voor Trouw.

Sinds 1974 was zij daarnaast tevens medewerker van het feministische tijdschrift Opzij. In 1981, na haar vertrek bij Trouw, werd zij hoofdredacteur van dit maandblad.

Opzij
Jarenlang stond Dresselhuys aan het hoofd van Opzij. In 2008 nam zij afscheid van het tijdsschrift om aan de slag te gaan als freelance journaliste. Ze ging opnieuw voor Trouw schrijven en daarnaast publiceerde zij in het maandblad Nouveau en het wetenschappelijk-feministische tijdschrift LOVER. Daarnaast geeft zij masterclasses interviewen aan de hogeschool Windesheim.

Dresselhuys heeft gedurende haar loopbaan diverse boeken geschreven. Zo publiceerde zij Alleen tussen velen, De moeilijkste relatie, Het Glazen Huis, Vrouwentroost en De maat genomen.

Dresselhuys ontving verschillende onderscheidingen voor haar werk. Zo won zij de Anne Vondelingprijs, werd zij uitgeroepen tot Hoofdredacteur van het Jaar en won zij een Mercur d’Or.

Wilt u Cisca Dresselhuys boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Cisca Dresselhuys spreekt graag over:

Cisca Dresselhuys boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Cisca Dresselhuys. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21