20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Cisca Dresselhuys

Cisca Dresselhuys als spreker boeken

Cisca Dresselhuys, een naam die klinkt als een klok in de wereld van journalistiek en feminisme, is een uitgelezen keuze voor uw evenement of bijeenkomst. Als voormalig hoofdredacteur van Opzij, het toonaangevende feministische tijdschrift in Nederland, heeft Cisca een schat aan ervaring en inzichten te bieden. Haar carrière, gekenmerkt door scherpe pen en een onwrikbare toewijding aan gendergelijkheid, maakt haar een inspirerende spreker over thema’s als vrouwenrechten, media, en leiderschap. Door Cisca Dresselhuys als gastspreker te boeken, verzekert u zich van een evenement met diepgang, intellectuele uitdaging en onvergetelijke inzichten.

Cisca Dresselhuys

Gendergelijkheid en feminisme

Cisca Dresselhuys als dagvoorzitter boeken

Als dagvoorzitter brengt Cisca Dresselhuys een unieke combinatie van journalistieke scherpte en maatschappelijke betrokkenheid mee. Haar ervaring in het leiden van debatten en het aansturen van gesprekken over complexe onderwerpen maakt haar een ideale keuze. Cisca excelleert in thema’s zoals vrouwen in de top van het bedrijfsleven, de balans tussen werk en privéleven, en de rol van vrouwen in de media. Haar vermogen om kritische vragen te stellen en een diepgaande discussie te stimuleren, maakt haar een verrijking voor elk evenement.

Over gendergelijkheid en feminisme

In lezingen over gendergelijkheid en feminisme brengt Cisca Dresselhuys een rijke historie en actuele inzichten samen. Ze biedt een unieke kijk op de strijd voor gelijke rechten en kansen voor vrouwen, een onderwerp dat in deze tijd relevanter is dan ooit. Cisca bespreekt thema’s als de genderloonkloof, de representatie van vrouwen in leiderschapsposities, en de evolutie van het feminisme. Haar lezingen zijn niet alleen informatief, maar ook motiverend, en bieden praktische inzichten voor zowel mannen als vrouwen die streven naar een meer inclusieve samenleving.

Cisca Dresselhuys inhuren voor een lezing

Het boeken van Cisca Dresselhuys voor een lezing is een eenvoudig en transparant proces. Bij Quality Bookings kunt u rekenen op all-inclusive tarieven, en binnen 24 uur ontvangt u een offerte. Ons team staat klaar om u te ondersteunen met uitgebreide support en een tevredenheidsgarantie. Wij helpen u bij elke stap in het proces, van het afstemmen van de inhoud van de lezing tot de praktische organisatie van het evenement.

Biografie van Cisca Dresselhuys

Cisca Dresselhuys, geboren op 21 april 1943, is een toonaangevende figuur in de Nederlandse journalistiek en feminisme. Ze begon haar carrière in de journalistiek bij de Leeuwarder Courant en stapte later over naar Trouw. Haar grote doorbraak kwam echter toen ze in 1981 hoofdredacteur werd van Opzij, een functie die ze tot 2008 bekleedde.

Onder haar leiding groeide Opzij uit tot een invloedrijk platform voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Dresselhuys werd bekend om haar scherpe interviews en onverschrokken houding in het debat over vrouwenkwesties. Ze interviewde tal van prominente figuren, zowel nationaal als internationaal, en was niet bang om kritische en soms controversiële vragen te stellen.

Naast haar werk voor Opzij heeft Dresselhuys ook diverse boeken gepubliceerd. Haar werken weerspiegelen vaak haar passie voor feminisme en haar visie op de rol van vrouwen in de samenleving. Ze is regelmatig te zien geweest in televisieprogramma’s en levert bijdragen aan diverse media als expert op het gebied van vrouwenrechten en genderkwesties.

Cisca Dresselhuys’ bijdrage aan het feminisme en de journalistiek in Nederland is aanzienlijk. Ze heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor haar werk, waaronder de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek. Haar invloed reikt ver voorbij haar artikelen en lezingen; ze heeft een blijvende impact gehad op de manier waarop gendergelijkheid wordt besproken en bevorderd in Nederland.

Door de jaren heen is Dresselhuys een symbool geworden van vastberadenheid en progressiviteit. Haar vasthoudendheid in het nastreven van gelijke rechten en kansen voor vrouwen heeft haar tot een icoon gemaakt, niet alleen in de feministische beweging, maar ook in de bredere maatschappij. Als spreker brengt ze een combinatie van ervaring, wijsheid en scherpe inzichten, waardoor ze een verrijking is voor elk evenement of discussieforum.

Te boeken als
Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Cisca Dresselhuys

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Cisca Dresselhuys inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Cisca Dresselhuys
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers