Albert Verlinde werd op 25 april 1961 geboren in ’s Hertogenbosch. Hij studeerde in 1984 af aan de Academie voor Kleinkunst. Hierna toerde hij door het land met zijn eigen cabaretgroep Boemerang en speelde hij rollen in verschillende musicals. In 1987 speelde hij in de musical ‘Berlin to Broadway with Kurt Weil’, gevolgd door de musicals ‘Me and My Girl’, ‘My Fair Lady’, en ‘Barnum’.

In 1989 werd hij producer / redacteur bij de AVRO en in 1992 stapte hij overnaar RTL4 om daar het programma ‘Showtime’ te presenteren. Een paar jaar later ging hij naar SBS6 om daar ‘Waagstuk’, ‘Showbizz’, ‘Show en zo’, ‘Koken tegen de klok’ en ‘Hart van Nederland’ te presenteren. In 2001 presenteerde hij bij RTL4 ‘RTL Boulevard’ en in 2003 werd hij presentator van ‘AV NU’.

Momenteel is Albert samen met Winston Gerschtanowitz vaste presentator van RTL Boulevard, hij is op zaterdag en zondag te horen in zijn eigen radioprogramma op Noordzee 100.7 FM en hij schrijft wekelijks een column voor het roddelblad Privé. Daarnaast is Albert ook producer en heeft hij zijn eigen bedrijf: V&V Entertainment. De musicals ‘Piaf’, ‘Little Shop of Horrors’ en ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ zijn mede van zijn hand en hebben lovende kritieken gekregen.

Verder heeft hij columns geschreven voor onder andere Radio 538, Troskompas, NRC Handelsblad en Squeeze.

Albert Verlinde spreekt graag over:

Albert Verlinde boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Albert Verlinde. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21