20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Breng bezoekers van jouw congres in beweging!
26 februari 2024

Breng bezoekers van jouw congres in beweging!

In de wereld van evenementen en congressen ben je constant op zoek naar een inspirerend programma. Na het vinden van sprekers rijst de vraag: hoe houd je het publiek betrokken en energiek gedurende uren van zitten en luisteren?

Het antwoord op een vol hoofd: lichaamsbeweging

Bezoekers van een congres worden overspoeld met informatie. Het is een kwestie van tijd voordat het hoofd overvol raakt. Lichaamsbeweging biedt hierin een uitkomst. Beweging geeft de frontale kwab een welverdiende pauze. Tegelijkertijd worden creatieve netwerken in het brein geactiveerd die zorgen voor hernieuwde energie en verbeterde concentratie. Door op tijd in beweging te komen voorkom je dat deelnemers inzakken, versuffen en hun focus verliezen. Bovendien stimuleert activatie de aanmaak van nieuwe neuronen, wat cruciaal is voor effectief leren en absorberen van nieuwe informatie tijdens een congres.

Van individueel zitten naar collectieve connectie

Een actieve pauze op een congres biedt niet alleen cognitieve voordelen, maar bevordert ook verbinding op emotioneel niveau. In het voorgesprek dat ik heb met de eindverantwoordelijke van een evenement waar ik mag spreken, hoor ik steevast de wens om de aanwezige mensen met elkaar te verbinden. Die wens is in te willigen door samen te bewegen, omdat dit het stressniveau verlaagt, de interactie stimuleert en een gevoel van kameraadschap creëert. Zo ontstaat er niet alleen een positievere en inclusievere sfeer, maar voelen bezoekers zich vooral minder geïsoleerd en onderling verbonden.

Moeten we dan een beetje dom gaan bewegen?

Als je eenmaal hebt besloten dat beweging een onmisbaar onderdeel is van je congres, kies je voor een activiteit die goed past. Traditionele energizers zoals dansen of trommelen kunnen leuk zijn, maar missen vaak diepgang. Om bezoekers op een positieve manier te verrassen, moet beweging meer zijn dan alleen een fysieke activiteit; het moet inspireren, reflectie bieden op gedrag en persoonlijke ontwikkeling stimuleren.

Toen ik op 23-jarige leeftijd tijdens een periode van intense paniekaanvallen mijn manier van beweging veranderde, ontdekte ik dat niet alleen mijn klachten in rap tempo verminderde, maar ook dat deze nieuwe manier van bewegen een directe bijdrage leverde aan persoonlijke groei. Het diende als spiegel voor gedrag, als katalysator voor het aanleren van vaardigheden en als middel voor gedragsverandering. Dat is niet dom bewegen, maar intelligent bewegen.

Een nieuw perspectief op congresprogramma’s

Aan de ene kant draagt een actieve break dus direct bij aan een hoger energieniveau, betere concentratie en een nauwere betrokkenheid. En aan de andere kant biedt het de mogelijkheid om inhoudelijk te inspireren, nieuwe inzichten op te doen en te ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling.

Ben je het met me eens dat je met de kennis van nu de plank misslaat als je een congres organiseert waarbij iedereen de hele dag op een stoel zit en informatie absorbeert? Til dan jouw evenement naar een hoger niveau door halverwege een actieve break in te zetten.

——-

De Intelligent Bewegen Break

Deze actieve break is speciaal ontworpen voor een congres of bedrijfsevenement. Fabio D’Agata inspireert met zijn persoonlijke verhaal, brengt hij het publiek in beweging en bezorgt waardevolle inzichten in intelligent bewegen. Iedereen krijgt een onvergetelijke, interactieve ervaring en kan weer met nieuwe energie vooruit!

Fabio D’Agata

Fabio D’Agata is oprichter van SPAT Verandert en auteur van de boeken Intelligent Bewegen (5-sterren rating bol.com) en Samen Intelligent Bewegen (#1 Managementboek). Zijn gedachtegoed scherpt hij aan door samen te werken met bekende experts waaronder Marco van Basten, Erik Scherder en Bram Bakker. Hij is een gepassioneerd spreker met een aanstekelijke charme dat lichaam en geest in beweging brengt.