Willem Vermeend

Willem Vermeend is een gerenommeerde hoogleraar die tevens is te boeken als spreker over economische en politieke onderwerpen. Met een ruime ervaring als kamerlid, staatssecretaris en minister en een rijke carrière in het hoger onderwijs, weet hij zijn publiek tijdens lezingen te fascineren met zijn indrukwekkende kennis en aangename presentatiestijl.

Willem Vermeend begint zijn loopbaan in de politiek bij de Partij van de Arbeid, waarvoor hij van 1984 tot 1994 als kamerlid in de Tweede Kamer fungeert. In 1994 volgt een aanstelling tot staatssecretaris van Financiën, een functie die hij zes jaar lang met veel plezier bekleedt. Van 2000 tot 2002 is hij minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Willem Vermeend inhuren als spreker voor congres

Na zijn ministerschap besluit hij terug te keren naar het hoger onderwijs, waar hij al eerder functies vervulde. Sinds 2002 is hij hoogleraar Europees fiscaal recht en fiscale economie aan de Universiteit van Maastricht. Als geen ander is hij op de hoogte van economische en fiscale trends; thema’s die hij ook als spreker veelvuldig in zijn lezingen verwerkt.

Naast zijn optredens als spreker is hij actief als financieel-economisch analist in de landelijke media. Hij vervult uiteenlopende functies in het bedrijfsleven en commissariaten bij diverse nationale en internationale ondernemingen, waaronder Mitsubishi en Randstad. Wie Willem Vermeend wil inhuren als spreker, verzekert zich dan ook van een enorme hoeveelheid kennis en expertise.

Willem Vermeend: boeken en lezingen

De ex-politicus deelt zijn kennis niet alleen middels lezingen, maar ook via boeken. Bekende titels van zijn hand zijn onder meer De Kredietcrisis, De WIJ Economie en Verwarring in het land van Henk & Ingrid: Doe eens normaal, man! Zijn soepele schrijfstijl spreekt een breed publiek aan en weerspiegelt zijn verteltalent als spreker.

Tijdens lezingen wisselt hij inhoudelijke diepgang over onderwerpen als economie en belastingrecht af met snedige anekdotes en verrassende inzichten. Hij heeft een optimistische kijk op economische ontwikkelingen en ziet tal van mogelijkheden om de huidige problemen te boven te komen. Een bijeenkomst met Willem Vermeend als gepassioneerd spreker zal gegarandeerd nooit vervelen.

Contact met Willem Vermeend

Wilt u Willem Vermeend inhuren als spreker voor uw seminar, congres of zakelijke evenement? Neem contact op met Quality Bookings om deze persoonlijkheid direct te boeken.

Willem Vermeend spreekt graag over:

Willem Vermeend boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Willem Vermeend. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21