Willem van Kooten

Willem van Kooten is beter bekend onder de naam Joost den Draaier, de naam die hij heeft overgehouden aan zijn radioloopbaan. Willem van Kooten is vooral bekend geworden met zijn pseudoniem in de tijd van de piratenzender Radio Veronica toen de uitzendingen aan boord van een schip werden uitgezonden. Joost den Draaier werd geïnspireerd door de commerciële radio in de Verenigde Staten waar de ideeën over hitparades en hitlijsten vandaan kwamen. In 1965 werd zo de Veronica Top 40 geboren. Boek Willem van Kooten als spreker of discussieleider. Dit is de man die u veel kan vertellen over de ontwikkeling binnen de radio vanaf de jaren zestig.

Van diskjockey tot eigen productiemaatschappij

Willem van Kooten is bij Radio Veronica begonnen als diskjockey. Hij werd later programmaleider bij deze zeezender. Met zijn vlotte studentikoze spreekstijl vol woordspelingen maakt hij snel naam als Joost den Draaier. Willem heeft een eigen platenlabel, productiemaatschappij en muziekuitgeverij. Hij was van 1965 tot 1988 de belangrijkste investeerder in de Golden Earring. Willem bemiddelde bij diverse platenmaatschappijen en uiteindelijk bracht hij de platen onder zijn eigen label uit. Hij wist door de singles vaak zelf te draaien geld te verdienen aan zijn eigen producten. Na zijn werk bij Radio Veronica heeft Willem van Kooten gewerkt voor Radio Noordzee, de NOS op Hilversum 3 en bij de AVRO en de VPRO. In de jaren tachtig en negentig handelde Willem van Kooten in onroerend goed en vergaarde zo een fortuin. Hij stelde een beginkapitaal ter beschikking voor Leefbaar Nederland en Leefbaar Hilversum. Nu is hij o.a. grootaandeelhouder van Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en een bronwaterbedrijf.

Aan de wieg van de moderne radioprogramma’s

Willem van Kooten heeft aan de wieg gestaan van de hedendaagse radioprogramma’s. Onder meer de horizontale programmering is van zijn hand. Hij is de bedenker van de term de Palingsound en de Drive-in Show. Wie kan u meer vertellen over succesvol ondernemen en de geschiedenis van de radio dan Willem van Kooten? Dat hij belangrijk was voor de Nederlandse radio blijkt uit het feit dat er rond het Mediapark in Hilversum een straatnaam naar hem is vernoemd, de Joost den Draaierrotonde. Wilt u meer weten of Willem van Kooten boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem dan contact op met Quality Bookings.

Willem van Kooten spreekt graag over:

Willem van Kooten boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Willem van Kooten. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21