De Nederlandse econoom Marcia Luyten is bekend als journaliste en televisiepresentatrice. Zij is onder andere te zien in het televisieprogramma Buitenhof. U kunt Marcia Luyten inhuren als spreker. Zij kan onder andere alles vertellen over buitenlandse betrekkingen en het leven in Afrika. Daarnaast is zij een begenadigd dagvoorzitter en discussieleider.

Buitenlandse betrekkingen
Luyten studeerde bedrijfseconomie en cultuur- en wetenschapsstudies aan de Universiteit van Maastricht. Hierna volgde zij de leergang buitenlandse betrekkingen aan het gerenommeerde Instituut Clingendael.

In 1995 ging zij aan de slag als journaliste en ging onder andere schrijven voor NRC Handelsblad. Daarnaast werkte zij voor De Balie. Twee jaar later werd zij vervolgens diplomate voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In 1999 ging zij als correspondent voor de Volkskrant in Oeganda en Rwanda werken om vervolgens voor Het Parool, Elsevier, de Wereldomroep en de NOS, correspondent te worden in het Grote Merengebied in Centraal-Afrika.

Tussen 2003 en 2006 was Luyten actief als publiciste en journaliste voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en Elsevier. Daarnaast ging zij aan de slag als debatleider in Felix Meritis, De Balie en de Rode Hoed.

Afrika
Inmiddels heeft Luyten enkele boeken geschreven over haar bevindingen in Afrika. Zo publiceerde zij in 2003 Witte geef geld. In 2008 volgde Ziende blind in de sauna. Vervolgens publiceerde zij in 2013 het boek Dag Afrika. In 2012 volgde zij Peter van Ingen op als presentator van het programma Buitenhof. Daarnaast is Luyten werkzaam als journalist en publicist voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en Vrij Nederland.

Met haar ervaring als correspondent in Afrika is Marcia Luyten een boeiend spreker. Bovendien is zij een bedreven debatleidster. Wilt u Marcia Luyten boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Marcia Luyten spreekt graag over:

Marcia Luyten boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Marcia Luyten. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21