Jack de Vries is een voormalig politicus die staatssecretaris van Defensie was. Als persoonlijk adviseur van Jan Peter Balkenende en campagneleider van het CDA wordt hem een grote rol toegedicht in de verkiezingsoverwinning van zijn partij in 2006. U kunt Jack de Vries inhuren als spreker.

Politicologie
De Vries studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en werd in 1989 persoonlijk medewerker van kamerlid Helmer Koetje. Een jaar later werd hij gekozen als lid van de Amsterdamse stadsdeelraad Oud-West.

In 1992 werd De Vries voorzitter van het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA. Een jaar later ging hij als officier voorlichting bij de Koninklijke landmacht werken. Hij volgde een officiersopleiding bij het Wapen der Cavalerie in Amersfoort en een opleiding tot officier aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Na een periode als voorlichter bij de Stichting Philadelphia Zorg werd hij in 1997 voorlichter van de Tweede Kamerfractie van het CDA, waar hij werkte voor fractieleiders Heerma en De Hoop Scheffer.

In 2001 werd De Vries politiek adviseur van Jan Peter Balkenende en na diens verkiezingsoverwinning werd hij rechterhand van de nieuwe premier. Daarnaast werd De Vries gemeenteraadslid in Leiderdorp.

Campagneleider
Vanwege zijn kennis van de media en ervaring binnen de partij werd hij in 2005 campagneleider van het CDA. Bij de Tweede Kamerverkiezingen leek het CDA in eerste instantie op een nederlaag af te stevenen, maar de partij wist de verkiezingen uiteindelijk toch te winnen, waardoor Balkenende premier kon blijven. De Vries wordt gezien als architect van deze overwinning. Daarop werd De Vries staatssecretaris van Defensie. In 2010 trad hij af als staatssecretaris.

Tegenwoordig werkt hij voor communicatieadviesbureau Hill & Knowlton. Daarnaast is hij zo nu en dan bij De Wereld Draait Door te bewonderen als politiek commentator.

Wilt u Jack de Vries boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Jack de Vries spreekt graag over:

Jack de Vries boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Jack de Vries. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21