Hans Hoogervorst

Politicus Hans Hoogervorst was minister van Financiën en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast was hij vier jaar lang voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. U kunt Hans Hoogervorst inhuren als spreker.

Beleidsmedewerker
Hoogervorst werkte op het ministerie van Financiën en werd vervolgens beleidsmedewerker Financiën bij de Kamerfractie van de VVD. Hij schreef onder andere speeches voor Frits Bolkestein.

In 1994 werd Hoogervorst zelf Kamerlid, om vervolgens in 1998 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te worden. Dit deed hij vier jaar.

Na de verkiezingen van 2002 werd Hoogervorst minister van Financiën in het kabinet Balkenende-I. Na de val van dit kabinet werd hij in de volgende twee kabinetten minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij was als minister onder andere verantwoordelijk voor de invoering van een nieuw zorgstelsel. In dit nieuwe stelsel was er geen onderscheid meer tussen particuliere en ziekenfondsverzekerden. Er kwam een zorgtoeslag voor mensen met lagere inkomens.

Autoriteit Financiële Markten
Na de verkiezingen van 2006 wilde Hoogervorst niet terugkeren in de politiek. In 2007 werd hij vervolgens voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze functie bekleedde hij tot 2011. Vervolgens werd hij voorzitter van de International Accounting Standards Board in Londen.

Wilt u Hans Hoogervorst boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Hans Hoogervorst spreekt graag over:

Hans Hoogervorst boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Hans Hoogervorst. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21