20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Eelco de Groot

Eelco de Groot als spreker boeken

Eelco is een spreker die het publiek actief betrekt bij zijn verhaal. Met zijn zeer brede achtergrond kan hij gemakkelijk een doelgroep aanspreken, van beleidsambtenaren bij gemeentes tot de Board Room van de olie-industrie. Eelco leerde het vak in conflictgebieden in Afrika, Azië en Latijns Amerika

Eelco de Groot

Democratie & polderen 2.0

Te boeken als
Gespreksleider, Spreker
Talen
Engels, Frans, Nederlands
Prijsindicatie
€ 2.000 tot € 5.000

Reviews over Eelco de Groot

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Eelco de Groot is zelfstandig adviseur en Lector aan de TU Delft. Hier doceert hij het voorkomen van conflicten tussen initiatiefnemers, omwonenden en overheid voor grootschalige projecten en bedrijven. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in conflictbeheersing bij industriële ondernemingen en overheden. Hij heeft op alle continenten gewerkt voor de industrie (inclusief Shell, NAM, Total, Chevron, Cuadrilla), de overheid (provincie, gemeenten, veiligheidsregio) en Niet-Gouvernementele Organisaties. Als Director van Social License helpt Eelco cliënten conflicten te voorkomen, emoties te laten dalen en goede afspraken te maken op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en sociaal-economische aspecten. Daarnaast is hij sinds 2015 parttime Lector Societal Risk Management aan de TU Delft, waar hij bij de faculteiten Technische Bestuurskunde en Management en Civiele Techniek doceert.

Eelco is een spreker die het publiek actief betrekt bij zijn verhaal. Met zijn zeer brede achtergrond kan hij gemakkelijk een doelgroep aanspreken, van beleidsambtenaren bij gemeentes tot de Board Room van de olie-industrie. Eelco leerde het vak in conflictgebieden in Afrika, Azië en Latijns Amerika.

Polderen 2.0 : Sociaal Impact Assessment
Veel problemen met de omgeving ontstaan buiten de organisatie; het algemene ongenoegen en wantrouwen, of een deels ongeïnformeerde publiek opinie. Wanneer uw organisatie (overheid, bedrijf of burgerinitiatief) dan iets wil lanceren ontstaat er weerstand. De kunst is om de algemene weerstand te scheiden van de echte weerstand tegen het project. Een andere kunst is te doorgronden dat de actieve tegenstanders niet altijd de gemeenschap vertegenwoordigen. De grijze middengroep heeft nog geen mening gevormd, maar zal dat onder druk wel doen. Wanneer dit ongeïnformeerd gebeurt kan dat leiden tot een stellingname die uw initiatief onmogelijk maakt, en dat zou zonde zijn.

De toegevoegde waarde van Eelco’s aanpak
Met SIA stel je een representatieve groep samen, een focusgroep, omgevingsraad of een burgerpanel, waarmee je je initiatief goed doorspreekt. Hiermee zijn de ‘grijze meerderheid’ en meer luidruchtige tegenstanders in een democratische verhouding vertegenwoordigd. Onder leiding van een deskundig voorzitter worden angsten zorgen en echte effecten besproken, maar nu gedepolitiseerd, om te komen tot een genuanceerd beeld. De resultaten gaan naar het Bevoegd Gezag, dat de eindbeslissing neemt. De zittingen zijn altijd openbaar.

Doelgroep
Voor CEO’s en projectmanagers, voor beleidsmakers en politici, voor technische en communicatie professionals, en natuurlijk iedereen die geïnspireerd wil worden hoe het anders kan.

Wil jij Eelco de Groot inhuren als spreker voor jouw congres of symposium? Neem dan gerust contact op met één van onze accountmanagers voor meer informatie.

Meer informatie & boekingen
Eelco de Groot inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Anne
  • Snel contact met Eelco de Groot
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers