Sportjournalist, schrijver en columnist David Endt, voormalig teammanager van Ajax, is al meer dan dertig jaar betrokken bij de Amsterdamse voetbalclub. Als spreker gaat hij vol passie en enthousiasme in op de ervaringen die hij in al die jaren heeft opgedaan.

Vertrouwenspersoon
In de jaren 70 van de twintigste eeuw is David Endt jeugdspeler bij Ajax. Hij brengt het tot de eerste selectie maar een langdurige blessure belet zijn debuut op het hoogste niveau. In 1979 gaat Endt werken bij het sportmarketingbureau Inter Football en daar wordt hij vooral belast met werkzaamheden voor Ajax, waaronder het maken van het clubblad. In 1989 treedt hij Ajax in vaste dienst als redacteur, en van 1993 tot 1999 verzorgt hij de perscontacten van de club. Vanaf 1997 is Endt teammanager van Ajax en in die hoedanigheid fungeert hij als vertrouwenspersoon voor veel spelers. Aan het dienstverband bij Ajax komt in 2013 een eind.

Sportauteur
Naast zijn bezigheden voor Ajax schrijft David Endt columns in Het Parool en voorts is hij als freelance sportjournalist werkzaam voor de televisiezender Eurosport.  Endt heeft verder diverse boeken over voetbal gepubliceerd, voornamelijk over Ajax maar ook over Italiaans voetbal. In 1989 verschijnt bijvoorbeeld De schaduwen van San Siro en in 2001 publiceert hij met Sytze van der Zee het standaardwerk Ajax 1900-2000. Daarnaast schrijft hij onder meer De godenzonen van Ajax en Mijn Inter. In 2013 verschijnt Route 32.

Wilt u David Endt boeken als spreker? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

David Endt spreekt graag over:

David Endt boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van David Endt. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21