20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,0
Vrijblijvende offerte

Ali b als spreker voor Rabobank

Op woensdag 9 oktober vond in aanwezigheid van ruim zeshonderd leden de jaarlijkse ledenavond van Rabobank Rijn en Veenstromen plaats. De bank had dit jaar gekozen voor een andere opzet. Dit bleek al tijdens de start…

Ali B
Er werd een korte film vertoond waarin alle directieleden van de bank aan het woord kwamen over de ontwikkelingen van de bank in het afgelopen jaar en naar de toekomst. Ook de sprekerskeuze was een niet-alledaagse: rapper en televisiemaker Ali B onderhield de aanwezigen ruim een uur met wijze levenslessen en anekdotes.

De meerwaarde van de coöperatie
Bij binnenkomst in de zaal konden de aanwezige leden hun vragen persoonlijk stellen aan bankmedewerkers, ledenraadsleden en directie in het Vraag & Antwoordcafé. Na een korte introductie door presentator Robert de Vries werd een film vertoond waarin het directieteam, bestaande uit Ruud van der Vliet, Karen Walter, Dick Oosthoek en Karin van Harteveld, aan het woord kwam. Na afloop van de film werden zij en de raad van commissarissen vertegenwoordigd door Jan van Walraven, stevig aan de tand gevoeld door de aanwezige leden. Aan de orde kwamen onder andere de beslissing om kantoor Kockengen te sluiten, de huidige rentestructuur en de steeds verder gaande ontwikkelingen op het gebied van virtualisering. Presentator De Vries leidde het geheel in goede banen. Rode draad was dat de bank dichtbij is én blijft. Dat is de meerwaarde van de coöperatie, zoals een van de vragen uit de zaal luidde. ‘Die meerwaarde is onder andere dat u hier zit. Dat u de raad van commissarissen kiest. Het belang bent u’, aldus Jan van Walraven.

Ali B: verrassend en onderhoudend
Grote publiekstrekker van de avond was rapper, televisiemaker én sinds kort ook producent Ali Bouli, overal bekend als Ali B. Hij slaagde er in korte tijd in om de hele zaal voor zich te winnen. De kern van zijn betoog was ‘blijft trouw aan jezelf en handel altijd in de geest van hoe je door de mensen herinnerd wilt worden’. Ali noemt zichzelf een oplosser van problemen doet de dingen vanuit zijn eigen gevoel en drive om onafhankelijk te zijn. Tal van smakelijke anekdotes illustreren deze levenshouding. ‘Als iemand me vraagt “Wat ga je volgend jaar doen?” is mijn antwoord “Dat ligt eraan wat volgend jaar vraagt”. ‘Flexibel zijn, daar gaat het om’, aldus de 32-jarige rapper. Meerdere keren haalde Ali aan dat het publiek gemiddeld ongeveer twee keer zo oud was als hij. Maar leeftijd is geen issue voor hem. Het gaat hem erom dat je een beetje positief moet blijven denken. En tijd en energie moet steken in wat je belangrijk vindt. In zijn dankwoord aan Ali benadrukt Ruud van der Vliet dat hij een grote overeenkomst heeft met de Rabobank: namelijk de bezieling om een bijdrage te leveren, iets te betekenen in de wereld. ‘Wij proberen als Rabobank de wereld ook een stapje verder te brengen’, aldus Van der Vliet. Een mooie afsluiting van een verrassend en onderhoudend optreden én een bijzondere ledenavond.