20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Bitcoin: Take the money and run
7 december 2017

Bitcoin: Take the money and run

Je kunt de laatste dagen geen krant openslaan of er staat een artikel in over de Bitcoin.  Bitcoin-watchers zitten bij alle gerenommeerde talkshows en vertellen keer op keer dezelfde verhalen over snel rijk worden met een geringe investering.  Old-school economen worden steevast tegenover een early adopter gezet om telkens weer dezelfde discussie te voeren als toen de Bitcoin de 5,6,7,8 en negen duizend dollar passeerde.

Zelf merk ik ook dat er steeds meer mensen bij me komen met goed bedoelde adviezen, of onaangekondigd beginnen te sparren. Heel vaak hoor ik dan de woorden luchtbel en hype. Vaak worden die wel gezegd door mensen die zelf geen coins bezitten. Voorspellingen worden gedaan over het instorten van de koers en de ‘take the money and run’ tips zijn niet zeldzaam.  Eerlijk gezegd kan ik het ze ook niet kwalijk nemen.

Het is ook een heel interessant spanningsveld. Is de Bitcoin met de Blockchain technologie de gamechanger die zij in een vroeg stadium gemist hebben. De enige manier om dan je gelijk te halen is door een neerwaartse beweging te voorspellen. Want die gaat er vast wel een keer komen. Tegelijkertijd voel je je als bezitter van coins soms ook deelnemer aan het spel Miljoenenjacht van Linda de Mol. Het beroemde spel met de koffertjes waarbij de bank een bod uitbrengt op jouw koffertje. Wat biedt de markt vandaag voor de coins die je in je bezit hebt? Ik wacht in ieder geval nog even met het drukken op de red button. En de vraag is of ik ooit op deze knop ga drukken gezien het potentieel van de Blockchain.