20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Theodor Holman

Theodor Holman als spreker boeken

Zoek je een spreker die met zijn ervaring, scherpzinnigheid en een unieke kijk op de wereld jouw evenement onvergetelijk maakt? Dan is Theodor Holman jouw ideale keuze. Met een rijke carrière als schrijver, columnist en radiopresentator brengt Holman een schat aan kennis en inzichten mee. In deze pagina duiken we in het leven en werk van Theodor Holman, en ontdek je waarom hij de perfecte spreker is voor jouw evenement.

Theodor Holman

Maatschappijkritiek en cultuur

Over maatschappijkritiek en cultuur

Theodor Holman staat bekend om zijn diepgaande kennis van maatschappelijke thema’s en cultuur. Hij biedt boeiende inzichten in actuele onderwerpen, variërend van politiek tot persoonlijke verhalen. Holman’s lezingen zijn een verrijking voor iedereen die geïnteresseerd is in een kritische en toch onderhoudende kijk op onze samenleving.

Theodor Holman inhuren voor een lezing

Het boeken van Theodor Holman voor een lezing bij Quality Bookings is een eenvoudig en transparant proces. Wij bieden all-inclusive tarieven en garanderen een offerte binnen 24 uur. Ons team ondersteunt je bij elke stap, om ervoor te zorgen dat je evenement vlekkeloos verloopt.

Biografie van Theodor Holman

Geboren in 1953 in Amsterdam, groeide Theodor Holman op als de jongste zoon in een Indisch milieu. Zijn vader, een voormalig assistent-resident, en zijn achtergrond hebben een blijvende invloed gehad op zijn perspectieven en schrijven. Holman studeerde aan de pedagogische academie en de Universiteit van Amsterdam, waar hij zich verdiepte in Nederlands en geschiedenis.

Holman’s carrière begon als journalist bij Het Parool, waarna hij zich ook als columnist, scenarioschrijver en radiopresentator ontplooide. Zijn columns, bekend om hun persoonlijke karakter, behandelen diverse onderwerpen van zijn relatie met familieleden tot maatschappelijke kwesties.

Zijn literaire bijdragen omvatten onder andere het boek “Een winkelzoon in het glazen paleis”, geschreven tijdens een 24-uurs verblijf in de etalage van De Bijenkorf in Amsterdam. Daarnaast schreef Holman diverse filmscenario’s voor Theo van Gogh, waaronder “Interview” en “Medea”.

Naast zijn schrijfwerk, heeft Holman een indrukwekkende carrière in de media. Hij presenteerde verschillende televisieprogramma’s, waaronder “Dolce Vita” en “Commissaris Holman”. Ook was hij actief als radiopresentator voor programma’s zoals OBA live.

Holman’s werk is niet onopgemerkt gebleven; hij ontving in 2000 de ICODO-prijs van Artsen zonder Grenzen en was deelnemer aan het televisieprogramma Big Brother VIPS. Zijn bijdragen aan de journalistiek werden geëerd met de Theodor Award, een prijs vernoemd naar hemzelf.

Een belangrijk aspect van Holman’s leven is zijn vriendschap met Theo van Gogh. Na de tragische moord op Van Gogh in 2004, beschreef Holman zijn verdriet en ongeloof in een reeks columns die later werden gebundeld in het boek “Theo is dood”.

Controversieel, maar altijd oprecht, heeft Holman zich een plek verworven in de Nederlandse literatuur en media. Zijn scherpe pen en unieke visie maken hem tot een fascinerende spreker voor elk evenement.

Te boeken als
Spreker
Talen
Nederlands
Prijsindicatie
Prijs op aanvraag

Reviews over Theodor Holman

Schrijf een review

Meer informatie & boekingen

Theodor Holman inhuren als spreker voor uw congres of seminar doet u snel en gemakkelijk via Quality Bookings. Neem contact met ons op voor aanvullende informatie over de voorwaarden. We helpen je graag!

Celine
  • Snel contact met Theodor Holman
  • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte
  • Scherpe marktconforme prijzen
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding tot na het evenement
  • Boekingsgarantie via CLC-VECTA
Bekijk alle sprekers