Marja van Bijsterveldt

Marja van Bijsterveldt is een politica die onder andere minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was in het kabinet-Rutte I was. U kunt Marja van Bijsterveldt inhuren als spreker over onderwijs en wetenschap. Daarnaast geeft zij lezingen over politiek en bestuur.

CDA
Van Bijsterveldt volgde een opleiding tot verpleegkundige en werkte tot 1990 in de gezondheidszorg. In deze periode werd zij lid van de jongerentak van het CDA.

In 1990 werd zij verkozen in de gemeenteraad van Almere en werd hier direct wethouder, sociale zaken, welzijn en woonruimteverdeling. Van Bijsterveldt trad in 1993 af, maar bleef wel lid van de gemeenteraad.

Een jaar later werd zij burgemeester van de gemeente Schipluiden. Op dat moment was zij de jongste burgemeester van Nederland. Van Bijsterveldt bleef burgemeester tot 2003 en was tevens voorzitter van de CDA-vrouwenraad.

Minister van OCW
Van Bijsterveldt was in 2002 al voorzitter van het CDA geworden. Zij was de eerste in deze functie die rechtstreeks door de leden was gekozen. In het kabinet Balkenende IV werd Van Bijsterveldt vervolgens staatssecretaris op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), waar zij belast was met het voortgezet onderwijs, het beroepsonderwijs en de lerarenopleiding. Na de vorming van het kabinet-Rutte I werd Van Bijsterveldt vervolgens minister van OCW.

Na de verkiezingen in 2012 keert Van Bijsterveldt niet terug als minister. In 2014 werd zij vervolgens voorzitter van de stichting Lezen & Schrijven.

Wilt u Marja van Bijsterveldt boeken als spreker of dagvoorzitter? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Marja van Bijsterveldt spreekt graag over:

Marja van Bijsterveldt boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Marja van Bijsterveldt. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21