Evert ten Napel

Evert ten Napel maakte als commentator vele hoogtepunten uit de Nederlandse sportgeschiedenis mee. Menigeen kent zijn stem van legendarische voetbalwedstrijden of bijvoorbeeld de Elfstedentocht. U kunt Evert ten Napel inhuren als spreker voor bijeenkomsten en evenementen.

Leerling-journalist
Ten Napel ging na zijn hbs-opleiding in eerste instantie in de bakkerij van zijn vader werken. In 1970 koos hij voor een andere richting en werd leerling-journalist bij de Drents-Groningse Pers, waar hij ging werken voor de stads- streek- en sportredactie.

In 1978 was hij samen met Eddy Poelmann radiocommentator bij de finale van het WK Voetbal in Argentinië, waarin Nederland verloor van het gastland. In 1982 kwam hij in vaste dienst van NOS Studio Sport, waarvoor hij tientallen jaren verslag deed van de grootste sportevenementen. Zo versloeg hij  Nederland-Duitsland in de halve finale van het door Oranje gewonnen EK in 1988. In 1996  was hij commentator tijdens de EK-finale. Ook deed hij verslag tijdens het Heizeldrama bij de wedstrijd tussen Liverpool en Juventus. Daarnaast was hij te horen tijdens de eerste Elfstedentochtoverwinning van Evert van Benthem.

Na het WK 2010 in Zuid-Afrika ging Ten Napel het rustiger aan doen. Hij is nog commentator voor FOX bij uitzendingen van de Eredivisie en werkt op oproepbasis voor de NOS.

Fopduik
Evert ten Napel staat vooral bekend om kenmerkende uitdrukkingen als ‘een fopduik’ en ‘op de deklat’. Ook bezigt hij graag termen als ‘goeie genade’ en ‘die dekselse Messi’.  Als commentator van de oude stempel gebruikt hij steevast een klassieke lipmicrofoon.

Samen met Youri Mulder is Ten Napel vanaf 2005 te horen als Nederlandstalige commentator in de computerspellen Fifa Football.

Wilt u Evert ten Napel boeken als spreker voor een evenement of bijeenkomst? Neem dan contact met ons op.

 

Evert ten Napel spreekt graag over:

Evert ten Napel boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Evert ten Napel. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21