Derk Jan Eppink

Journalist, publicist en politicus Derk Jan Eppink zetelt in het Europese Parlement voor de Belgische Lijst Dedecker. Hij is onder meer te boeken als spreker over Europa en andere politiek getinte onderwerpen.

Nederbelg

Na de middelbare school in Doetinchem studeert Derk Jan Eppink Nederlands recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Aan diezelfde universiteit studeert hij vervolgens internationaal recht en internationale politiek. Na zijn afstuderen in 1984 werkt Eppink als stagiair bij de Europese Commissie en aansluitend als assistent bij het Europees Parlement. In 1987 stapt hij over naar de journalistiek en wordt hij redacteur bij NRC Handelsblad, aanvankelijk als buitenlandredacteur en later als politiek redacteur. Vanaf 1995 is hij werkzaam als politiek journalist bij de Belgische krant De Standaard. Eppink publiceert ook enkele boeken over de verschillen tussen Nederland en België en over zijn belevenissen als ‘Nederbelg´.

Europees Mandarijn

In 1999 wordt Derk Jan Eppink lid van het kabinet (en tevens speechwriter) van Europees Commissaris Frits Bolkestein. Van 2004 tot 2007 werkt hij voor de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Siim Kallas. Bij zijn vertrek uit Brussel publiceert Eppink ook een boek over de Europese Commissie, Europese Mandarijnen, dat onder andere in het Engels en het Frans wordt vertaald. Vanaf 2007 verzorgt hij vanuit New York de berichtgeving over de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor het Vlaamse weekblad Knack. Verder schrijft hij sinds 2008 een wekelijkse column over buitenlandse politiek in weekblad Elsevier. In 2008 publiceert Eppink bovendien het boek Amerika kiest een president. Sinds 14 juli 2009 zetelt Derk Jan Eppink in het Europees Parlement voor de Belgische politieke groepering Lijst Dedecker. Hij behoort tot de euro-sceptische fractie van Europese Conservatieven en Hervormers, en neemt doorgaans neoliberale standpunten in.

Wilt u Eppink boeken als gastspreker? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn

Biografie

Derk Jan Eppink spreekt graag over:

Derk Jan Eppink boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Derk Jan Eppink. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21