Voormalig politicus André Rouvoet was jarenlang politiek leider en fractievoorzitter van ChristenUnie en was minister voor Jeugd en Gezin in het kabinet-Balkenende IV. U kunt André Rouvoet boeken als spreker. In zijn lezingen kan hij het hebben over thema’s als kerk en staat, christelijke politiek, jeugd en gezin en vele andere onderwerpen die hij tijdens zijn politieke loopbaan tegenkwam.

Reformatorische Politieke Federatie
Rouvoet studeerde rechts- en staatsfilosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vervolgens werd hij fractiemedewerker van de Reformatorische Politieke Federatie in de Tweede Kamer.

In 1989 werd hij directeur van het wetenschappelijk bureau van de RPF, waar hij al medewerker was geweest. Ook werkte hij als freelance docent politicologie en staatsinrichting aan de Evangelische School voor Journalistiek in Amersfoort.

In 1994 werd Rouvoet namens de RPF in de Tweede Kamer gekozen. Hij ging zich bezighouden met de portefeuilles justitie, volksgezondheid, welzijn, sport en Europese zaken. Ook maakte hij deel uit van de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar opsporingsmethoden.

In 2001 trad Rouvoet toe tot de fusiepartij ChristenUnie, die ging bestaan uit zijn oude partij en de GPV. Een jaar later werd hij fractievoorzitter van deze partij. Bij de verkiezingen van 2003 en 2006 was hij lijsttrekker van de partij tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Hij oogstte veel lof en won in 2003 de Thorbeckeprijs voor politieke welsprekendheid. Een jaar later werd hij door de parlementaire pers uitgeroepen tot politicus van het jaar.

Minister
Na de verkiezingen van 2006, waarbij de ChristenUnie flinke winst boekte, vormde Rouvoet een coalitie met het CDA en de PvdA. Zelf werd hij minister voor Jeugd en Gezin in dit kabinet. Tevens fungeerde hij als vicepremier. Als minister zette Rouvoet zich onder andere in voor het opzetten van de Centra voor Jeugd en Gezin en het invoeren van het Elektronisch Kinddossier.

In 2010 viel het kabinet en werd Rouvoet demissionair minister voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In 2011, nam hij na nieuwe verkiezingen, afscheid van de Tweede Kamer. In 2012 werd hij voorzitter van de koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland.

Wilt u André Rouvoet boeken als spreker of dagvoorzitter? Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

André Rouvoet spreekt graag over:

André Rouvoet boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van André Rouvoet. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21