20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte

Ruud Verduin voor Harley-Davidson Benelux

Zoals zoveel Amerikaanse succesverhalen begon de Harley-Davidson Motor Company zijn geschiedenis met weinig meer dan een droom en heel veel werk. In 1903 bouwden vier ambitieuze ondernemers de eerste Harley-Davidson® in een houten schuurtje in Milwaukee, Wisconsin. Onze stichters waren de broers Walter, William en Arthur Davidson en hun vriend Bill Harley.

Vandaag werken wereldwijd meer dan 9.700 mensen bij Harley-Davidson. Het hoofdkantoor van de Motor Company bevindt zich nog steeds vlakbij de plaats van de beroemde schuur, iets ten westen van het centrum van Milwaukee. Harley-Davidson UK is gevestigd in Oxford en vormt een onderdeel van het Europese hoofdkantoor.

Vandaag produceert en verkoopt Harley-Davidson Inc. wereldwijd meer dan 330.000 motoren per jaar en heeft het zich er publiekelijk toe verbonden om elk jaar verder te groeien. In 2005 vierde Harley-Davidson de spannende mijlpaal van twintig jaar recordinkomsten, recordwinsten en een record groot- en detailhandelverkoop.

IETS VOOR IEDEREEN

In 1993 voegde Harley-Davidson de Buell Motorcycle Company toe. Met zijn lijn van slanke en vinnige sportmotoren vervolledigt Buell de familie van motoren die werkelijk iets voor iedereen bieden. Ook al zijn de Harley-Davidson® motoren doordrenkt met traditie, toch bieden we onze dealers geavanceerde productievestigingen, research and development faciliteiten, distributiecentra, opleidingsprogramma’s en bijkomende diensten. De motoren worden gemaakt in drie locaties in Wisconsin, en in York, Pennsylvania en Kansas City, Missouri. Het hoogtechnologische Product Development Center en het hypermoderne Parts and Accessories Distribution Center brengen de informatie en de producten naar ons dealernetwerk.