20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Oprechte interesse als geheim voor een strak geleid event
22 mei 2019

Oprechte interesse als geheim voor een strak geleid event

Als kind dacht Art Rooijakkers dat zijn nieuwsgierigheid een vanzelfsprekende eigenschap was. Maar niet al zijn leeftijdsgenootjes bleken dezelfde continue verwondering te delen. Een studie journalistiek was dan ook een logische stap, net als zijn huidige werk als televisiepresentator en dagvoorzitter. Het is het werk van zijn dromen, zo vertelt hij. “Ik mag onophoudelijk vragen stellen en mensen geven nog antwoord ook!”

Inkijk in nieuwe wereld

Zowel voor de camera als op evenementen krijgt Art de kans om zijn nieuwsgierigheid te voeden en bevredigen. Onlangs nog leidde hij een praktijkcongres voor interne communicatie in goede banen en haalde hij daar zoals altijd veel plezier uit. “Het is een rijkdom om een dag lang in een compleet nieuwe wereld te mogen duiken. Op elk event luister ik geboeid naar de verhalen van sprekers, die mij fascinerende nieuwe inzichten verschaffen in thema’s waarover ik nog van alles heb te leren.”

Het is met name het specialistische karakter van de sprekers dat de presentator aanspreekt. “Het is plezierig om met mensen te praten als ze ergens met passie en enthousiasme aan werken. Dat is meestal zo bij sprekers die op grote events een podium krijgen. Laatst ontmoette ik op een automotive bijeenkomst bijvoorbeeld verkeersdeskundige Carlo van de Weijer. Die sprak over de toekomst van autorijden in Nederland en gaf mij zo een inkijkje in een wereld die ik nog niet goed kende.”

Vragen die op ieders lippen branden

Juist de vele nieuwe onderwerpen waarmee hij in aanraking komt, vragen van de dagvoorzitter een gedegen voorbereiding voorafgaand aan elk evenement. Voor Art niet meer dan logisch, ook omdat hij in zijn televisiewerk gewend is om volgens een strak draaiboek te werken. Met opdrachtgevers houdt hij daarom altijd een voorgesprek. “Hier kijken we welke punten extra nadruk behoeven, wat we wel en niet kunnen bespreken en waar eventuele valkuilen zitten.”

Deze gedegen voorbereiding zorgt ervoor dat hij het publiek op de dag zelf op een inhoudelijk sterke, enthousiaste en humoristische manier door de dag kan leiden. Het is juist deze kenmerkende presentatiestijl waarvoor veel opdrachtgevers hem boeken. “Mijn nieuwsgierige karakter en achtergrond bij de publieke en commerciële omroep zorgen ervoor dat ik graag de vragen stel die op ieders lippen branden; wat het onderwerp ook is!”

Humor en oprechte interesse

De branches en evenementen waar Art de presentatie verzorgt, zijn dan ook zeer gevarieerd. Van de automotive tot de verpakkingsindustrie en van de IT tot de finance- en verzekeringswereld. Meestal krijgt hij na afloop van een evenement vergelijkbare reacties van opdrachtgevers en bezoekers. Zij prijzen onder meer zijn vermogen om de touwtjes strak in handen te houden, zonder zichzelf daarbij centraal te stellen.

Want voor een volle zaal staan is natuurlijk best spannend, zo begrijpt de presentator. “Daarom probeer ik mensen gerust te stellen. Gewoon door ze op een menselijke manier te benaderen en te zorgen dat ze zich veilig en krachtig genoeg voelen om hun verhaal te vertellen. Met wat humor en oprechte interesse kom je dan een heel eind. Zo kun je er een vrolijke en informatieve dag van maken voor iedereen. En dat weten opdrachtgevers te waarderen!”