20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Nieuw boek Jeff Gaspersz
30 november 2023

Nieuw boek Jeff Gaspersz

Ontdekken van toekomstige vaardigheden met Jeff Gaspersz’ nieuwe boek

In een snel veranderende wereld is het essentieel om ‘fit for the future’ te zijn. Dit is precies waar het nieuwe boek van Prof. dr. Jeff Gaspersz, ‘Zó kun je de toekomst aan’, over gaat. Als emeritus hoogleraar innovatie aan de Nyenrode Business Universiteit, spreker en adviseur, deelt Gaspersz zijn zorgen en inzichten over onze voorbereiding op een disruptieve toekomst. Dit artikel duikt in de kern van zijn boek, onderzoekt de aangeboden adviezen en bekijkt de impact die het al heeft in de academische en zakelijke wereld.

Kern van het boek: Competenties voor de toekomst Jeff Gaspersz’ boek is niet zomaar een theoretische verhandeling; het is een praktische gids die de lezer voorziet van direct toepasbare adviezen, allen wetenschappelijk onderbouwd. De auteur benadrukt het belang van het ontwikkelen van cruciale competenties zoals veerkracht, zelfmotivatie, het vermogen tot permanent leren en effectief netwerken. Belangrijk is dat Gaspersz aangeeft dat deze vaardigheden niet geïsoleerd van elkaar moeten worden gezien. Integendeel, ze moeten worden geïntegreerd in een holistische benadering van zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid.

In zijn boek benadrukt Gaspersz ook het concept van persoonlijk leiderschap als een overkoepelende competentie. Hij verduidelijkt dit met concepten als pro-activiteit, verantwoordelijkheidsgevoel, reflectie op voortgang en het constant voor ogen houden van het einddoel. Voor elke competentie biedt hij zes praktische, wetenschappelijk onderbouwde adviezen, waardoor het boek een waardevolle bron wordt voor iedereen die zich wil aanpassen aan en excelleren in de toekomst.

Reacties en impact Het boek heeft al snel na publicatie veel aandacht getrokken. Prof.dr. Bob de Wit, hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode, prees het boek als een ‘must-read’ en suggereerde zelfs dat het verplichte kost zou moeten worden op middelbare scholen. Thomas Swaak MSc, van ASML, benadrukte de waardevolle inzichten en vaardigheden die het boek deelt. Het feit dat het boek binnen korte tijd een grote exposure bij medewerkers van ASML heeft gehad, getuigt van zijn relevantie en aantrekkingskracht in de professionele wereld.

Conclusie Het nieuwe boek van Jeff Gaspersz is meer dan een verzameling adviezen; het is een gids voor persoonlijke en professionele ontwikkeling in een tijdperk van ongekende verandering. Het benadrukt het belang van holistische groei en voorbereiding op de toekomst, niet alleen voor de huidige generatie professionals, maar ook voor jongeren die hun plaats in deze dynamische wereld nog moeten vinden. Door dit boek in je netwerk te delen, draag je bij aan het verspreiden van inzichten die essentieel zijn voor onze collectieve toekomst. Prof. dr. Jeff Gaspersz biedt met zijn werk een waardevolle bijdrage aan ieders toekomstige succes.

Bestel het boek hier