20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jan van Setten: Menselijk gedrag in organisaties
29 juni 2024

Jan van Setten: Menselijk gedrag in organisaties

Jan van Setten, een gerenommeerde Nederlandse spreker en auteur, staat bekend om zijn expertise in gedragsverandering, commercie en persoonlijk leiderschap. In recente interviews en optredens deelt hij zijn inzichten over hoe organisaties effectiever kunnen omgaan met verandering en de rol van menselijk gedrag daarin.

Verandering is ervaren

Volgens Jan van Setten hebben we de afgelopen jaren geleerd dat het opleggen van verandering niet werkt. Hij benadrukt dat verandering een proces is dat moet worden ervaren om te worden begrepen. Managers die denken dat verandering eenvoudig kan worden afgedwongen, maken vaak de fout om te snel door te gaan zonder voldoende betrokkenheid van hun team. Dit leidt vaak tot weerstand en uiteindelijk falen van het veranderproces. Van Setten stelt dat succesvolle verandering begint met het begrijpen en ervaren van de dynamieken van gedragsverandering binnen een organisatie​.

Jan van Setten over de kunst van omgaan met weerstand

In de DenkTank podcast bespreekt Van Setten hoe je mensen mee kunt krijgen in je plannen, hoe je een lastige klant kunt overtuigen, en hoe je vat krijgt op een gedemotiveerde collega. Hij maakt complexe kwesties ‘verwarrend eenvoudig’ en biedt praktische tips die direct toepasbaar zijn. Een van zijn kernboodschappen is dat je mensen moet behandelen zoals zij behandeld willen worden. Dit betekent dat er een balans moet zijn tussen sturing, zelfsturing en ondersteuning. Managers die te snel willen gaan zonder rekening te houden met het tempo van hun team, zullen vaak tegen weerstand aanlopen​.

Innovatieve benaderingen voor verandering

Van Setten’s aanpak van verandermanagement is zowel praktisch als innovatief. Tijdens zijn trainingen laat hij medewerkers de rol van ‘baas’ spelen om hun eigen ideeën en oplossingen te ontdekken. Dit participatieve model zorgt ervoor dat ideeën en veranderingen van binnenuit komen, waardoor ze beter worden geaccepteerd en geïmplementeerd. Hij benadrukt dat verandermanagement niet alleen gaat om het halen van deadlines en budgetten, maar vooral om het sturen op menselijk gedrag en het creëren van een ondersteunende omgeving​.

Jan van Setten als spreker boeken

Het boeken van Jan van Setten als spreker biedt een unieke kans om te leren van zijn uitgebreide kennis en ervaring in gedragsverandering en leiderschap. Zijn presentaties zijn inspirerend en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in verschillende sectoren. Boek vandaag nog Jan van Setten voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke perspectieven en inspirerende verhalen!