20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Interview met cabaretier en improvisatieacteur Andries Tunru
14 maart 2023

Interview met cabaretier en improvisatieacteur Andries Tunru

Kun je jezelf voorstellen en iets vertellen over je achtergrond?

Mijn naam is Andries Tunru en ik ben cabaretier en improvisatieacteur. Ik treed op met mijn solo-cabaretvoorstellingen en met improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Ook schrijf en speel ik voor Spijkers met Koppen op Radio 2.

Wat is jouw favoriete onderwerp om over te spreken tijdens je shows?

Mijn shows bestaan voor 100% uit improvisatie, dus ik kan letterlijk met elk onderwerp uit de voeten. Des te meer niche, des te leuker ik het vind! Laat mij maar een freestyle rap improviseren over vrijgestelde posten in box 3, of een comedylied over de nieuwste schoonmaakchemicaliën.

Waarom ben jij een expert op dit gebied?

Ik speel al zo’n vijftien jaar improvisatietheater en heb zelfs de laatste paar edities van het Nederlands Kampioenschap Improvisatietheater gewonnen. Door deze ervaring weet ik hoe ik elk onderwerp kan omzetten in een hilarische act.

Hoe bereid jij je voor op een presentatie of lezing?

Ik vind het ontzettend belangrijk dat de randzaken goed geregeld zijn, zoals goed geluid, goed licht en lekkere inloopmuziek. Hoe strakker de setting, hoe meer ruimte ik heb om te freewheelen tijdens mijn show!

Hoe probeer jij het publiek te betrekken tijdens jouw presentaties?

Ik haal de input voor alle scènes, sketches en liedjes altijd helemaal uit het publiek. Ik vraag wat ze die dag geleerd hebben, wat hen bijgebleven is en wat ze de volgende dag aan hun collega’s over het evenement gaan vertellen. Op basis van hun antwoorden maak ik dan comedy en betrek ik het publiek bij mijn show.