20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Hoe vind ik goede sprekers?
2 oktober 2017

Hoe vind ik goede sprekers?

Vorige week heb je nog gelezen waarom sprekers jouw evenement maken of breken. Het hebben van goede sprekers is dus van groot belang. Maar waar vind je ze nog? Er zijn een aantal effectieve manieren om de persoonlijkheden te ontdekken die het beste aansluiten bij jouw organisatie en event. Hieronder bespreken we ze één voor één.

Zoek de influencers in jouw vakgebied

Elk vakgebied heeft zo zijn eigen grootheden. Als je die weet te strikken voor jouw evenement, wordt het werven van bezoekers een stuk makkelijker. Grote namen trekken veel bezoekers en zijn bijna altijd een garantie voor een sterke presentatie. Doe daarom onderzoek naar de belangrijkste influencers in jouw sector en benader deze ruim vooraf met een goed voorstel. Besef je goed: de concurrentie is groot en gewilde sprekers worden vaak ver van tevoren geboekt!

Scan YouTube en social media

Naast de bekende grootheden in jouw vakgebied, zijn er ook opkomende sterren die wellicht nog niet op jouw radar staan. Deze jonge persoonlijkheden ontdek je vaak op platforms zoals YouTube en social media kanalen. Ook jouw doelgroep is hier, afhankelijk van de leeftijdscategorie, in ruime mate vertegenwoordigd. Zo sla je twee vliegen in één klap: je scout nieuw sprekerstalent en ontdekt wat er zoal leeft onder jouw doelgroep.

Organiseer enquêtes en vraag feedback

Natuurlijk zijn er ook directere manieren om te achterhalen wat jouw doelgroep op een evenement wil zien. Gaat het om een jaarlijks event? Organiseer dan bijvoorbeeld enquêtes onder bestaande klanten en vraag naar hun wensen voor de eerstvolgende editie. Ook het creëren van polls op je eventwebsite is een uitstekende manier om snel de mening van mensen te peilen. Zo ontdek je eenvoudig welke sprekers zij op het evenement willen zien en weet je wat je te doen staat.

Kijk in het sprekersbestand van Quality Bookings

De beste tip die we je kunnen geven, is om de website van Quality Bookings als uitgangspunt te nemen voor je zoektocht. Wij bieden je het breedste sprekersaanbod van Nederland en zorgen ervoor dat elke boeking vlekkeloos verloopt. Weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan eerst eens in onze gevarieerde sprekerscategorieën. Daarnaast helpt ons team je graag met het uitzoeken van geschikte sprekers voor jouw evenement. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.