20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
3 redenen waarom sprekers jouw evenement maken of breken
25 september 2017

3 redenen waarom sprekers jouw evenement maken of breken

De evenementen schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond en de een vindt plaats op een nog prachtiger locatie dan de ander. Wil jij ook een event organiseren? Dan is het verstandig om je niet blind te staren op aspecten zoals styling en locatie. Er is namelijk één ingrediënt dat je de best mogelijke concurrentiepositie verschaft en dat is je aanbod van kwaliteitssprekers.

Reputatie sprekers snelt je event vooruit

Als organisator van een evenement is het je eerste taak om je te verplaatsen in de bezoeker. Wanneer je dat doet, valt het belang van goede sprekers al snel op. Want waar zou jij zelf liever heen gaan; een evenement dat gouden bergen belooft namens onbekende sprekers, of het event met een line-up van geweldige namen die hun overvloed aan kennis willen delen?

Het antwoord laat zich niet moeilijk raden. Het boeken van goede sprekers zorgt ervoor dat bezoekers al een band met je evenement hebben voordat ze er überhaupt binnenwandelen. De reputatie van de sprekers snelt je event immers vooruit. Ook op de dag zelf weten zij als geen ander hoe ze met jouw publiek kunnen verbinden.

Dynamisch evenement met een goede sfeer

Er is nog een andere reden waarom de geboekte sprekers het succes van je evenement kunnen maken of breken. Een goede spreker, presentator of dagvoorzitter bezit namelijk het vermogen om het publiek bij zijn optreden te betrekken. Hierdoor slaagt hij erin om zelfs de meest saaie sessie om te toveren tot een dynamische en interactieve conversatie.

Je kunt als organisator namelijk nog zoveel plannen; de sfeer tijdens je evenement is afhankelijk van een veelvoud aan factoren. Regent het? Is er een crisis in de sector? Komt een belangrijke spreker te laat opdagen? Dan zul je merken dat de stemming onder het publiek al snel bekoelt. Een goede dagvoorzitter voelt dit haarfijn aan en weet de sfeer met tijdig ingrijpen de juiste richting op te sturen.

Autoriteit binnen het vakgebied

De laatste en misschien wel belangrijkste reden waarom sprekers je event maken of breken is de inhoudelijke meerwaarde die zij te bieden hebben. Richt jouw evenement zich op een specifieke niche? Dan is het zeer belangrijk om sprekers uit te nodigen die als onbetwiste autoriteit in dit vakgebied worden gezien.

Potentiële bezoekers kennen dan geen twijfel; je event biedt zó’n overvloed aan informatie, dat ze erbij moeten zijn! Het boeken van goede sprekers is daarom een van de eerste dingen die je als organisator moet regelen. Wacht hier niet onnodig lang mee en benader de influencers in jouw sector voordat ze niet meer beschikbaar zijn. Hoe je dat doet? Natuurlijk via Quality Bookings!