20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Herman Konings: De trends van vandaag en morgen
29 mei 2024

Herman Konings: De trends van vandaag en morgen

Herman Konings, een gerenommeerde Belgische trendwatcher en consumentenpsycholoog, staat bekend om zijn diepgaande inzichten in toekomstige trends en gedragsveranderingen. In recente interviews heeft hij gesproken over de impact van de COVID-19-pandemie op wereldwijde trends en de verschuivingen die we de komende jaren kunnen verwachten.

Herman Konings over de trends van 2020 en 2021

In een interview met Cheops besprak Konings de belangrijkste trends van 2020, beïnvloed door de corona crisis. Hij merkte op dat wetenschappers en zorgverleners de nieuwe helden werden, wat leidde tot een hernieuwd vertrouwen in de wetenschap. Tegelijkertijd zagen we een toename van complottheorieën, vaak verspreid via sociale media, wat resulteerde in meer polarisatie. Globalisering speelde een dubbele rol: het veroorzaakte zowel wereldwijde problemen als het bieden van oplossingen door samenwerking en snelle wetenschappelijke vooruitgang​.

Resilience en de “Awe-Conomy”

Tijdens een podcast met Siviglia Berto van B-Tonic, introduceerde Konings het concept van de “Awe-Conomy” (verstommingseconomie). Dit idee draait om het ervaren van verwondering en hoe dit onze fysieke en mentale gezondheid kan verbeteren. Konings benadrukte dat verwondering niet alleen te vinden is in grootse gebeurtenissen, maar ook in alledaagse momenten. Daarnaast sprak hij over de noodzaak van veerkracht (resilience) in het omgaan met de voortdurende crises en de rol van bedrijven en individuen om zich hieraan aan te passen​.

Digitale transformatie en duurzaamheid

Een ander belangrijk punt dat Konings benadrukte, is de versnelde digitalisering door de pandemie. Van ouderen die videobellen om contact te houden tot kinderen die technologie gebruiken voor onderwijs, de digitale transformatie heeft alle lagen van de samenleving bereikt. Konings voorspelt dat e-commerce en andere digitale innovaties blijvend zullen zijn, maar dat er ook een hernieuwde waardering voor fysieke ervaringen zal ontstaan zodra dit weer veilig is. Duurzaamheid en ESG (Environmental, Social & Governance) blijven eveneens cruciale trends, waarbij consumenten en bedrijven meer aandacht besteden aan energieverbruik, klimaat, gezondheid en sociale gelijkheid​.

De toekomst van werk en welzijn

Konings benadrukt dat het welzijn van werknemers centraal moet staan in de post-pandemische wereld. Bedrijven moeten investeren in verbondenheid en empathie om een emotionele resonantie met hun werknemers te creëren. Dit kan variëren van hybride werkmodellen tot het bieden van emotioneel ondersteunende werkplekken. Hij wijst erop dat de bedrijven die deze veranderingen omarmen, beter gepositioneerd zullen zijn om te gedijen in de toekomst​.

Herman Konings als spreker boeken

Het boeken van Herman Konings als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden op uw evenement zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Herman’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Herman Konings aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Herman Konings voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!