20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Herman Konings: De toekomst van werk na COVID-19
29 juni 2024

Herman Konings: De toekomst van werk na COVID-19

Herman Konings, een vooraanstaande Belgische trendwatcher en consumentenpsycholoog, heeft in een recent interview zijn visie gedeeld op de veranderende dynamiek van werk en leiderschap in de nasleep van de COVID-19-pandemie. Met zijn expertise in het analyseren van maatschappelijke trends, biedt Konings waardevolle inzichten in hoe bedrijven en leiders zich kunnen aanpassen aan de nieuwe realiteit.

Hybride werken en digitale transformatie

Een van de belangrijkste trends die Konings benadrukt, is de verschuiving naar hybride werken. De pandemie heeft de digitale transformatie versneld, waardoor werken op afstand een norm is geworden. Konings legt uit dat deze verschuiving naar een hybride werkmodel blijvend zal zijn, waarbij werknemers zowel thuis als op kantoor werken. Dit vereist een nieuwe benadering van leiderschap, waarbij flexibiliteit en vertrouwen centraal staan​​.

Veranderende rol van leiderschap

Konings bespreekt ook hoe de rol van leiderschap verandert in deze nieuwe werkcontext. Traditionele hiërarchische structuren maken plaats voor meer collaboratieve en empathische leiderschapsstijlen. Leiders moeten nu meer dan ooit investeren in de welzijn van hun werknemers, zorgen voor een goede werk-privébalans en een inclusieve werkomgeving creëren. Dit betekent ook dat leiders zich moeten aanpassen aan de behoeften van een diverse en vaak gedistribueerde werkploeg​​.

Herman Konings: Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Naast de verschuiving in werkmodellen en leiderschap, benadrukt Konings het belang van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bedrijven worden steeds meer verantwoordelijk gehouden voor hun impact op het milieu en de samenleving. Dit betekent dat duurzaamheidsinitiatieven en ESG-criteria (Environmental, Social, and Governance) een integrale rol zullen spelen in de strategieën van bedrijven. Het is cruciaal voor leiders om deze initiatieven te omarmen en te integreren in hun bedrijfsvoering om relevant te blijven en een positieve impact te maken.

Innovatie en technologie

Herman Konings wijst ook op de blijvende impact van technologische innovatie op de werkplek. Van kunstmatige intelligentie tot automatisering, technologie blijft een drijvende kracht achter efficiëntie en productiviteit. Leiders moeten bereid zijn om nieuwe technologieën te omarmen en hun teams op te leiden om deze effectief te gebruiken. Dit vereist een cultuur van voortdurende leren en aanpassing binnen organisaties​.

Herman Konings als spreker boeken

Het boeken van Herman Konings als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten in toekomstige werktrends en leiderschap. Zijn presentaties zijn zowel informatief als inspirerend, en bieden praktische adviezen die direct toepasbaar zijn. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streeft hij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Herman voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!