20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Geert Schaaij: De invloed van technologische ontwikkelingen
29 juni 2024

Geert Schaaij: De invloed van technologische ontwikkelingen

Geert Schaaij, CEO van BuildSoft, deelde onlangs zijn inzichten over de toekomst van structurele analyse en de rol van technologie in de bouwsector. BuildSoft, bekend om zijn gebruiksvriendelijke rekenprogramma’s voor staal-, beton- en houtconstructies, viert meer dan 30 jaar ervaring in structurele engineering.

Een blik op het verleden en de toekomst

Geert Schaaij beschrijft de reis van BuildSoft als uitdagend maar lonend, vooral vanwege de positieve feedback van klanten. Hij herinnert zich levendig hoe tevreden klanten hem uitnodigden voor diners om hun waardering te tonen. Deze waardering, zegt Schaaij, geeft het team energie en drijft hen om te blijven innoveren en voldoen aan de behoeften van de klanten​​.

Marktleiderschap en toekomstplannen

BuildSoft heeft zich gevestigd als marktleider in België. Voor 2023 ligt de focus op het behouden van deze positie en het uitbreiden van de markt voor hun BIM Expert software. BIM Expert maakt het mogelijk om verschillende structurele softwarepakketten met elkaar te verbinden, wat zorgt voor een naadloze samenwerking tussen verschillende disciplines binnen een bouwproject. Dit jaar wordt ook Revit toegevoegd aan de lijst van ondersteunde programma’s, wat de interoperabiliteit verder zal vergroten​​.

Geert Schaaij: De toekomst van structurele analyse software

Geert Schaaij ziet de toekomst van structurele analyse software als steeds geavanceerder. Terwijl software zoals Diamonds ingenieurs helpt complexe modellen snel en nauwkeurig te berekenen, benadrukt hij het belang van menselijke controle en begrip van de structuur. De uitdaging ligt in het balanceren van automatisering en de kritische rol van de ingenieur in het validatieproces​​.

Voordelen van diamonds

Diamonds staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, niet alleen in het modelleren maar ook in het interpreteren van resultaten. Dit helpt ingenieurs om weloverwogen beslissingen te nemen die bijdragen aan een soepel bouwproces. Schaaij benadrukt dat continue educatie essentieel is voor ingenieurs om bij te blijven met de snel evoluerende technologieën en klantbehoeften​.

De rol van BIM in de bouwsector

BIM software is tegenwoordig onmisbaar. BIM Expert faciliteert de samenwerking tussen verschillende softwareprogramma’s zonder dat gebruikers gedwongen worden om één enkel programma te gebruiken voor alle taken. Deze benadering zorgt ervoor dat elke discipline zijn taken kan uitvoeren met zijn voorkeurssoftware, terwijl de verschillende programma’s via BIM Expert op hetzelfde model kunnen werken​​.

Geert Schaaij als spreker boeken

Het boeken van Geert Schaaij als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over technologische ontwikkelingen en de toekomst van de bouwsector. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Geert voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!