Maarten Frankenhuis

Als directeur van Artis, natuurreisleider in Midden-Amerika en Zuid-Afrika en met een historie als dierenarts en pluimveedeskundige kent Maarten Frankenhuis een uiterst gevarieerde en avontuurlijke geschiedenis.

Maarten Frankenhuis is dan ook in te huren als spreker. Hij bespreekt tal van onderwerpen, van machogedrag en de man-vrouwverhouding op de werkvloer, tot rolverdelingen in de samenleving, seksuele selectie of dwarsliggers in het onderwijs.
Frankenhuis studeerde aan de Universiteit van Utrecht diergeneeskunde en zou aan deze universiteit ook promoveren. Na zijn studie werd hij dierenarts-onderzoeker in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en in 1984 werd hij door de Universiteit van Utrecht benoemd tot buitengewoon hoogleraar bedrijfspluimveegeneeskunde en coördinator pluimveepraktijkonderzoek.

Artis
In 1990 werd Frankenhuis directeur van de Amsterdamse dierentuin Artis. Onder zijn leiding werden diverse vernieuwingsprojecten in het leven geroepen. Zo werd het Geologisch Museum geopend en werd het Aquarium volledig vernieuwd. Op een nieuw stuk terrein werden de Afrika Savanne en het Wolvenbos aangelegd.

In 2003 ging Frankenhuis met pensioen om in Zuid-Afrika en Midden- en Zuid-Amerika natuurexcursies te gaan leiden. Daarnaast treedt hij veel op als spreker en adviseur.

Wilt u Maarten Frankenhuis boeken? Neem dan contact met ons op.

Maarten Frankenhuis boeken

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor informatie over prijzen, beschikbaarheid of het inhuren van Maarten Frankenhuis. Ook voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen. We reageren altijd binnen 24 uur!

036 - 848 11 21