Spreker: Gerrit Zalm

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Bankier, voormalig politicus en econoom Gerrit Zalm was jarenlang minister van Financiën. Tegenwoordig werkt hij als voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN Amro.
U kunt Gerrit Zal inhuren als spreker.

Financiën
Zalm studeerde aan de hbs en later algemene economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1975 zijn doctoraalexamen deed. In 1975 ging hij werken bij het ministerie van Financiën.  In 1983 werd Zalm plaatsvervangend directeur Algemene Economische Politiek op het Ministerie van Economische Zaken en in 1985 werd hij directeur van deze afdeling.

In 1988 ging Zalm vervolgens aan de slag bij het Centraal Planbureau, waar hij eerst onderdirecteur werd en later directeur. Tevens werd hij in 1990 bijzonder hoogleraar economische politiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Hoewel Zalm tijdens zijn studie afdelingsvoorzitter bij de Partij van de Arbeid was, was hij in 1984 overgestapt naar de VVD. Namens deze partij was hij tussen 1994 en 2002 minister van Financiën tijdens de twee paarse kabinetten.

In 2002 werd hij fractievoorzitter van de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen. In de kabinetten-Balkenende II en III was hij opnieuw minister van Financiën, tevens was hij vice-president.

Langstzittende minister
Zalm was in 2005 de langstzittende minister van Financiën in de Nederlandse geschiedenis. Als minister was hij onder andere betrokken bij de invoering van de euro. Ook was hij verantwoordelijk voor de ‘zalmnorm’ en de ‘zalmsnip’, een korting op de gemeentelijke belastingen.

In 2006 stopte Zalm als politicus. Hij werd in 2007 benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten in de politiek. Ook werd hij erelid van de VVD.

Na zijn loopbaan in de politiek ging Zalm werken voor de DSB Bank, waar hij hoofdeconoom en financieel directeur werd. In 2009 werd hij vervolgens lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro. Hij voerde het team aan dat de fusie tussen ABN Amro en de Fortis Bank moest regelen. Dat jaar werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het bankconcern. In 2009 bracht Zalm tevens zijn eerste boek De romantische boekhouder uit.

 

Wilt u Gerrit Zalm boeken als spreker? Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Biografie © Quality Bookings – Almere

Bestel hier uw boeken en dvd's van Gerrit Zalm

Gerrit Zalm boeken

Voor prijzen het inhuren van Gerrit Zalm kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Vrijblijvende offerte Beschikbaarheid checken Meer weten? Vraag informatie aan of bel 036 - 848 11 21

Terug naar het overzicht

Tags: boekingen Gerrit Zalm, boeken Gerrit Zalm, inhuren Gerrit Zalm, lezing Gerrit Zalm, workshop Gerrit Zalm, dagvoorzitter Gerrit Zalm, keynote Gerrit Zalm, boekingskantoor Gerrit Zalm, huren Gerrit Zalm, Gerrit Zalm contact, Gerrit Zalm adres