20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Waarom een social wall op mijn congres?
12 maart 2018

Waarom een social wall op mijn congres?

Online en offline vloeien tegenwoordig steeds meer in elkaar over. Dat geldt ook tijdens evenementen, waar steeds vaker fysieke lezingen worden onderbroken door digitale stemrondes en presentaties worden aangevuld met live Skype-sessies. De ultieme manier om een event nóg interactiever te maken is een social wall. In dit artikel leggen we uit wat dit is en hoe je deze kunt inzetten tijdens jouw congres.

Wat doet een social wall op een evenement precies?

Een social wall is, zoals de naam al enigszins prijsgeeft, een ‘muur’ waarop een overzicht van relevante social media berichten wordt getoond. In de praktijk gebeurt dit veelal op een televisiescherm dat aan de muur hangt of op een groot podiumscherm dat bezoekers tijdens een lezing eenvoudig kunnen bekijken.

Achter een social wall schuilt natuurlijk technologie die dit allemaal mogelijk maakt. Naast een schermpresentatie, worden social walls steeds vaker geïntegreerd in een website of app. Dit maakt het voor deelnemers aan een event mogelijk om social media berichten over de bijeenkomst niet alleen op een televisiescherm, maar ook op hun eigen telefoon bij te houden.

Wat zijn de voordelen van een social wall op een congres?

De uiteenlopende verschijningsvormen van een social wall maken het mogelijk deze zowel voor, tijdens als na een evenement in te zetten. Hierdoor leent de technologie zich onder meer uitstekend voor de promotie van een congres. De eventorganisator kan zelf op social media kanalen de online discussie over het evenement aanzwengelen en relevante hashtags mailen naar belangstellenden en deelnemers.

Ook tijdens een congres of seminar heeft een social wall zijn nut. Bezoekers kijken tegen wil en dank tussen lezingen door regelmatig op hun telefoon, dus is dit jouw kans om ze dan alsnog te bereiken. Een speciaal hiervoor ontwikkelde eventapp kan tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het netwerken van deelnemers en verschaft je waardevolle inzichten en data.

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van een social wall?

De voordelen van een social wall mogen dan duidelijk zijn, maar hoe zet je deze nu precies in als het eenmaal zover is? Belangrijk is om de bijbehorende app een integraal onderdeel te maken van je marketing- en communicatiestrategie. Door het gebruik ervan al voor de daadwerkelijke start van het congres te stimuleren, stijgt de kans dat deelnemers hem ook op de dag zelf gebruiken.

Een social wall biedt vele toepassingsmogelijkheden en daarmee een unieke kans om een event naar een hoger niveau te tillen. Er zijn diverse bedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling ervan en bijkomend voordeel hierbij is dat de wall compleet in de huisstijl van je organisatie uitgevoerd kan worden. In combinatie met een eigen eventapp zijn de mogelijkheden voor je congres eindeloos.