20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
De meerwaarde van een app op jouw evenement
9 januari 2018

De meerwaarde van een app op jouw evenement

Vrijwel elke Nederlander heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. De kans dat dit ook geldt voor de bezoeker van jouw evenement, is nagenoeg 100 procent. Je kunt dit gegeven benutten door tijdens jouw event een app in te zetten. Dat biedt namelijk vele voordelen, die we in dit artikel een voor een bespreken.

Flexibiliteit in programma(wijzigingen)

Een app is de makkelijkste manier om belangstellenden en bezoekers te voorzien van de meest actuele programma-informatie. Eventuele last-minute wijzigingen zijn direct door te voeren en door deelnemers altijd en overal op te vragen. Ook kunnen zij met behulp van de app hun inschrijvingen en voorkeuren beheren. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld aangeven welke programmaonderdelen zij bezoeken, wat jouw als organisator waardevolle inzichten verschaft.

Meer informatie voor deelnemers

De tijden dat bezoekers van een evenement bij binnenkomst alleen een plattegrond en dagprogramma in hun handen gedrukt kregen, liggen inmiddels ruimschoots achter ons. Informatievoorziening voor, tijdens en na een event is belangrijker dan ooit en de inzet van een eventapp voorziet als geen ander in deze behoefte. Gebruik de app bijvoorbeeld voor het houden van enquêtes tijdens presentaties, het aanleggen van een koppeling met social media kanalen, het tonen van een interactieve plattegrond en het downloaden van PowerPoint-sheets achteraf.

Betere verdienmogelijkheden

Sponsoring is ontegenzeggelijk een belangrijk onderdeel van de evenementorganisatie. Als organisator ben je altijd op zoek naar nieuwe sponsormogelijkheden en dat is precies waarbij een app kan helpen. Een app biedt nieuwe opties om eventpartners op een aantrekkelijke manier aan deelnemers te presenteren en verhoogt daarmee de meerwaarde van de sponsoring. Het vervangen van geprinte congresinformatie door de app bespaart bovendien flink op de kosten voor drukwerk.

Makkelijkere interactie en netwerken

Bezoekers komen niet alleen naar een evenement voor de informatie, maar ook voor de netwerkmogelijkheden. Een app zorgt ervoor dat netwerken nog laagdrempeliger wordt door deelnemers digitaal met elkaar in contact te stellen. Zo kunnen zij makkelijk zien wie er zoal komen en deze personen ook direct berichten sturen. Ook sprekers, dagvoorzitters en presentatoren kunnen de app gebruiken om voor, tijdens en na het event hun publiek te benaderen. Door vooraf bijvoorbeeld een tipje van de sluier op te lichten, kunnen zij nog meer deelnemers over de streep trekken om een lezing bij te wonen.