20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Sander Schaepman: De kunst van opsporing en veiligheid
25 juni 2024

Sander Schaepman: De kunst van opsporing en veiligheid

Sander Schaepman is een prominent figuur in de Nederlandse politie en veiligheidswereld, vooral bekend van het populaire tv-programma “Hunted.” Als hoofdrechercheur in het programma jaagt hij op deelnemers die proberen uit handen van de politie te blijven. Maar Schaepman’s expertise reikt veel verder dan de televisie. Hij heeft een indrukwekkende carrière van meer dan 35 jaar in verschillende leidinggevende posities binnen de politie, waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in zware georganiseerde misdaad​.

De opkomst van criminaliteit en veiligheid in Nederland

Tijdens een interview bij de ITG College Tour aan de Rijksuniversiteit Groningen sprak Schaepman over de groeiende uitdagingen op het gebied van criminaliteit in Nederland. Hij wees op de toename van aanvallen op politie en hulpdiensten, evenals de activiteiten van grote drugskartels zoals die van Ridouan Taghi. Schaepman benadrukte het belang van collectief leiderschap en samenwerking tussen de samenleving en de politie om deze problemen effectief aan te pakken​.

Innovatieve opsporingstechnieken

Schaepman heeft zijn carrière gewijd aan het ontwikkelen en implementeren van innovatieve opsporingstechnieken. Hij heeft samengewerkt met verschillende internationale wetshandhavingsinstanties en heeft een scherp inzicht ontwikkeld in de patronen en routines van criminelen. Deze kennis is cruciaal voor het voorspellen en voorkomen van misdaden. Bijvoorbeeld, hij benadrukt hoe criminelen vaak op vaste dagen en tijden toeslaan, wat waardevolle informatie biedt voor politieonderzoeken​.

Sander Schaepman: De impact van “Hunted”

Het tv-programma “Hunted” heeft niet alleen entertainmentwaarde, maar dient ook als een educatief platform voor het publiek. Het programma laat zien hoe moeilijk het is om uit handen van de politie te blijven en onderstreept het belang van professionele opsporingstechnieken. Schaepman gebruikt het programma om het publiek bewuster te maken van veiligheidskwesties en de complexiteit van politiewerk​​.

Sander Schaepman als spreker boeken

Het boeken van Sander Schaepman als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten en ervaringen op het gebied van media en innovatie. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Sander voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!