20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Nooit meer twijfelend voor de kledingkast
30 april 2019

Nooit meer twijfelend voor de kledingkast

Janice geniet in Nederland bekendheid als succesvol modeontwerper en televisiepersoonlijkheid. Zijn missie: mensen helpen om zich sneller, beter en fijner te kleden. Hij geeft hiervoor praktische workshops met een uitgekiend stappenplan aan bedrijven en organisaties. Deze workshops zijn zeker niet alleen bedoeld voor beginners, zo zegt hij. “Zelfs van toonaangevende modekenners hoor ik dat ze veel aan mijn adviezen hebben!”

Waardevolle tips

Onlangs nog gaf Janice een workshop aan medewerkers van LINDA – een van de grootste modebladen van het land. Dat vond hij best spannend: “Je vertelt je verhaal natuurlijk niet aan de eerste de beste. Maar inmiddels heb ik mijn workshop zó vaak gegeven, dat de telkens bijgeschaafde inhoud werkt voor elke groep. Daar haal ik veel vertrouwen uit. Ook na deze training kreeg ik weer veel enthousiaste berichtjes van deelnemers die de tips met plezier én succes hebben toegepast. Dat is elke keer weer fijn om te horen en is ook de reden waarom ik doe wat ik doe!”

Keuzestress

Dat zelfs modeliefhebbers soms moeite hebben met hun kledingkeuze, is volgens de couturier niet lastig te verklaren. “Kleding is tegenwoordig overal. In de bladen, in het straatbeeld, op social media en televisie. In deze wirwar van informatie – hoe inspirerend ook – zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Net als ze denken een kledingstijl te hebben gevonden die bij ze past, zien ze op televisie iemand waarvan de stijl ze ook aanspreekt. Dan gaan ze iets anders proberen, terwijl het vaak beter is om trouw te blijven aan jezelf.”

Dat betekent gelukkig niet dat dat je de ogen hoeft te sluiten voor alle nieuwe modetrends. “Want misschien vind jij het wel leuk om elke dag iets anders uit te stralen. Dat kan ook je eigen stijl zijn.”

Zomer- en winterkast

In zijn workshops reikt Janice de deelnemers een makkelijk systeem aan dat ze helpt om het overzicht in hun kledingkast te bewaren. De eerste stap is het aanbrengen van orde, want dit is waar het vaak fout gaat. “De meeste mensen hebben gewoonweg teveel keuze in hun kast. Zeker met alle betaalbare kleding van tegenwoordig. Door keuzestress weten ze niet meer waar ze moeten beginnen.”

De oplossing is dan ook simpel. Doe rond deze tijd van het jaar bijvoorbeeld al je winterkleding in een doos en bewaar je in je kast alleen de kleren voor dit seizoen. “Zo maak je onderscheid tussen een zomer- en een winterkast. Alleen al deze eenvoudige maatregel zorgt ervoor dat je ’s ochtends veel minder lang voor opengeslagen kastdeuren staat te twijfelen.”

Workshop voor bedrijven en organisaties

Heb je het aantal keuzes in je kast eenmaal verminderd, dan kun je ook gaan nadenken over de boodschap die je met je kleding wilt communiceren. In de workshops van Janice speelt deze overweging een belangrijke rol. “Zeker in een zakelijke context is dit van groot belang. De nadruk moet dan bijvoorbeeld op presentatie of gastvrijheid liggen.”

De workshops van de bekende stylist zijn daarom niet alleen op het individu gericht, maar ook op de organisatie als geheel. “Mijn stappenplan om je aan te kleden werkt voor zowel casual als professional kledingstijlen en van beginners tot gevorderden. En heb je stap 1 al onder de knie? Dan kun je direct verder naar stap 2, 3 of 4. Uit mijn workshop valt voor iedereen dus wel iets te halen!”