20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
9 maart 2016

Lachen én geweldig eten op De Pier

We gaan iets nieuws doen en daar ben ik behoorlijk trots op; we gaan exclusief de boekingen doen voor de splinternieuwe comedy-/dinershow van Jörgen Raymann en Ramon Beuk. Het initiatief van de twee mannen (met als producenten Robin de Levita/ Kees Abrahams, bekend van Soldaat van Oranje en Rick Gemser van Palazzo) komt niet helemaal vanuit het niets. Raymann heeft immers een tijdje een restaurant gehad in Suriname. Na zijn studie in Rotterdam, keerde hij terug naar zijn Surinaamse roots, maar het werd niet zomaar een plek om een hapje te eten. Tijdens de diners verzorgde hij altijd de grappen en dat werd een groot succes. In 1995 kwam zijn oudejaarsconference zelfs op de Surinaamse tv waarmee hij doorbrak bij een groot publiek. Ramon Beuk is, behalve een goede kok, vooral een hele creatieve ondernemer. Hij is dan ook initiatiefnemer van De Glazen Ruimte, een plek in Maarssen waar je lekker kunt eten en waar de gasten altijd een kijkje in de keuken kunnen nemen, ook een beetje theater dus.

Lachen én geweldig eten op De Pier

Gevoel voor lekker eten
Twee mannen met gevoel voor lekker eten, twee echte ondernemers die alles met humor hebben. Heel logisch dus dat ze samen iets nieuws zijn gaan doen; een culinaire talkshow genaamd Tasty Comedy op een hele bijzondere locatie, namelijk op de Pier van Scheveningen. Wat is er allemaal te doen? Vanaf vrijdag 6 mei kunnen mensen op deze legendarische plek (want letterlijk ‘in de zee’) genieten van een viergangendiner van Ramon Beuk terwijl ondertussen een van de vele, door Raymann geselecteerde cabaretiers een spetterend optreden verzorgt. Ook zelf is hij trouwens regelmatig van de partij. Je kunt genieten van het eten, het uitzicht op zee en van erkende grappenmakers als Harry Glotzbach, Howard Komproe, Tom Sligting, Wouter Monden en internationale comedians als Jeff Hess (VS), Johnny Filion (Zwitserland) en Peter Shub (VS). De komende maanden zullen trouwens nog meer namen bekend gemaakt worden. Tijdens die avonden speelt ook de live huisband van Tasty Comedy.

Comedy Factory
Raymann heb ik altijd een mooie gast gevonden, niet alleen omdat hij heel grappig is, maar ook omdat hij zich altijd heeft ingezet voor anderen. Met zijn tv-programma Comedy Factory bijvoorbeeld haalde hij in het begin van het nieuwe millennium allerlei grote internationale comedymensen naar Nederland. Destijds stond comedy – wat toch echt een ander vak is dan cabaretier omdat het om de vele grappen gaat in korte tijd gaat – nog echt in de kinderschoenen. Zeven minuten de tijd kregen die comedians die hij vaak over de hele wereld scoutte. Ze kwamen niet allemaal van ver trouwens want ik kan me een sterk optreden van Jandino Asporaat herinneren. Raymann plaatste zich nooit op de voorgrond (het ging om de comedians), maar werd toch zo populair dat hij daarna zelfs zijn eigen tv-show kreeg. Ook in Scheveningen neemt hij die talentontwikkeling trouwens zeer serieus. Elke avond is er, naast een gevestigde naam ook een talent van de partij. Mooi om te zien dat Raymann alles en iedereen een beetje vooruit wil helpen, daarom geeft hij ook motivational speeches door het hele land aan jongeren. Hij kiest voor de aanval en daar hou ik wel van!

Ondernemende vent
Ramon Beuk is ook al zo’n ondernemende vent. Hij had ooit de ambitie om kok te worden, maar merkte al snel dat hij het contact met het publiek miste. Daarna maakte hij allerlei tv-programma’s en columns over koken zodat hij zijn liefde voor koken kon overbrengen aan een groot publiek. Dat is ook precies wat hij in De Glazen Ruimte in Maarssen doet, de gasten mogen bij hem binnen kijken terwijl hij iets vertelt over zijn vak. Net als zijn compagnon heeft Ramon natuurlijk een geweldige band met Suriname. Ik vond die tv-series, Terug naar mijn roti en Roti op de kaart altijd mooi om te zien. Ramon vertelde daar gepassioneerd over de eerste vier jaar van zijn leven in Suriname, maar vooral over de historie van het land. Hij kon zo goed de bijzondere sfeer van dat eiland uitleggen, dat deed hij heel knap.
Twee mannen dus die allebei houden van lekker eten, van het publiek en van ondernemerschap. Mannen die elkaar vinden op een grote pier die vroeger van de familie Van der Valk was (over ondernemerschap gesproken). Twee mannen ook die allebei een hele goede naam hebben in Suriname, ze hoeven maar even op de plek van hun roots rond te lopen en ze worden overal uitgenodigd. Twee mannen die samen iets nieuws gaan doen met heel hun hart en dat gaat natuurlijk een groot succes worden. Wij hopen daar een bescheiden bijdrage aan te leveren…..