20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Interview Rob Kamphues
18 april 2023

Interview Rob Kamphues

Rob Kamphues is een man van vele talenten. Als tv-presentator, cabaretier, schrijver en autocoureur heeft hij veel verschillende ervaringen opgedaan in zijn leven. Maar er is één onderwerp dat hem echt na aan het hart ligt: autosport. In een interview met Sprekersbureau Quality Bookings vertelt hij over zijn passie voor deze sport en hoe hij het publiek betrekt tijdens zijn presentaties.

Rob is al sinds zijn vroege jeugd geïnteresseerd in autosport. Hij volgt de sport op de voet en presenteert al bijna tien jaar alle formule 1 programma’s bij Ziggo Sport. Maar hij is niet alleen presentator, hij is ook een succesvol autocoureur. Hij weet dus waar hij over praat als het gaat om deze spectaculaire sport.

Als het gaat om de voorbereiding van zijn presentaties, lezingen of autoraces, weet Rob dat een goede voorbereiding essentieel is. Het stelt hem in staat om vrij te reageren op alle dingen die anders gaan dan gepland. Hij probeert het publiek te betrekken tijdens zijn presentaties door mensen ten alle tijden vragen te laten stellen en zelf ook vragen te stellen aan het publiek.

Rob heeft in het verleden een aantal uitdagingen gehad tijdens presentaties, maar hij weet altijd op een professionele manier met deze uitdagingen om te gaan. Zo heeft hij één keer twee data door elkaar gehaald en de verkeerde presentatie en dus ook onderwerp voorbereid. Maar zijn algemene ontwikkeling was zo groot dat hij genoeg van het onderwerp afwist om het tot een goed einde te brengen.

Om het publiek geïnteresseerd en aandachtig te houden tijdens een langere presentatie, houdt Rob het altijd kort en krachtig. Hij vindt dat presentaties eigenlijk nooit langer moeten zijn dan een uur, dat is een natuurlijke spanningsboog. Als je de aandacht dan nog niet vast kunt houden heb je waarschijnlijk niet zoveel te melden.

Als cabaretier heeft Rob ook een aantal trucjes geleerd om het publiek te boeien. Zo praat hij bijvoorbeeld zachter als er te weinig aandacht is, in plaats van harder te gaan praten.

Voor mensen die voor het eerst in het openbaar gaan spreken heeft Rob een belangrijk advies: nooit meteen beginnen met praten. Eerst gaan staan, wen aan de zaal en laat het publiek aan jou wennen. Kijk iemand op de eerste rij echt aan, begin dan.

Als het gaat om toekomstige sprekers- of presentatieplekken, heeft Rob geen bijzondere voorkeur. Maar een avond lang in een uitverkocht Carré staan met zijn theatershow staat nog wel op zijn bucketlist.