20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Interview met Janice
25 april 2017

Interview met Janice

Het ijs breken in een groep onbekenden is niet altijd gemakkelijk. Iemand die deze gave als geen ander bezit, is Janice. De succesvolle modeontwerper geniet bekendheid dankzij televisieprogramma’s als Linda.TV, maar timmert daarnaast behoorlijk aan de weg als spreker en presentator tijdens verschillende soorten evenementen. Hieronder vertelt hij wat zijn drijfveren zijn en hoe hij grote groepen mensen in korte tijd bij elkaar brengt.

Hoe wordt een modeontwerper een veelgevraagd spreker?

Dat is een heel natuurlijk proces. Als bekend couturier word ik regelmatig uitgenodigd om iets over mijn vak te vertellen. Dat doe ik graag, want het is makkelijk om te praten over een thema waar je enthousiast over bent. In de loop der jaren zijn die lezingen steeds serieuzer geworden. Veel mensen hebben moeite zich te kleden, terwijl dat voor mij iets heel vanzelfsprekends is. De lezingen hebben hierdoor steeds meer diepgang gekregen en ik geef ze nu al jaren met veel plezier.

Hangt die inhoudelijke diepgang ook af van het publiek waarvoor je spreekt?

Absoluut. Onlangs gaf ik bijvoorbeeld nog een lezing voor gastvrouwen. Zij zijn het gezicht van een organisatie en hun kleding is bepalend voor de eerste indruk van de klant. Ik reik ze daarom hele simpele richtlijnen aan over presentatie in zijn algemeenheid. Wat is de boodschap die je wilt uitdragen en hoe vertaal je dat naar de kleding die je aan hebt? Kleding vertelt vaak meer dan een paar woorden. Als de eerste indruk van anderen klopt, dan doe je iets goed.

Is mode een onderwerp dat bij veel organisaties speelt?

Ja. Hoewel veel mensen zeggen niets met mode te hebben, heeft iedereen er iets mee. De kleding die wij dagelijks dragen, zegt iets over ons en draagt een bepaalde boodschap uit. De meeste mensen staan daar niet bij stil of weten niet hoe ze dit aan moeten pakken. Dat is wat ik heel interessant vind en waar ik mensen graag bij help. Ik geef daarom tips die voor iedereen toepasbaar zijn en niet alleen voor gastvrouwen bij bedrijven. Van huisvrouwen tot zakenmannen; mijn lezingen zijn werkelijk voor iedereen interessant. Ik spreek dan ook voor hele uiteenlopende opdrachtgevers.

Naast lezingen, word je veelvuldig geboekt voor presentaties.

Ook dat vind ik erg leuk om te doen. Al van jongs af een praat ik makkelijk voor publiek en vind ik het geweldig om groepen mensen te verbinden. Opdrachtgevers huren mij met name in voor de presentatie van vrouwenevenementen zoals LINDA.festival en Share a Perfect Day. Daarbij doe ik meer dan alleen het aankondigen van artiesten. Ik geef een eigen draai aan het programma, stel alle aanwezigen op hun gemak en zorg op deze manier voor veel gezelligheid.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

In een nieuwe groep mensen is de sfeer vaak onwennig. In het begin durft niemand iets te vragen. Als presentator lukt het me altijd om die eerste vraag los te krijgen. Al snel daarna volgen vraag twee, drie, vier en vijf. Mensen merken namelijk dat ik leuk reageer en dat geen enkele vraag te gek is. Hierdoor ontstaat er een enthousiaste stemming en leuke dynamiek in het publiek. Het creëren daarvan is echt een kunstje. Mensen doen dat namelijk niet van nature en je moet het echt losmaken. Dat is waar ik als presentator ongelooflijk veel voldoening en plezier uit haal.