20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Interview met Jessica Mendels
11 april 2017

Interview met Jessica Mendels

Jessica Mendels is een populaire televisiepresentatrice die bekend staat om haar natuurlijke uitstraling en spontane karakter. Het zijn precies deze eigenschappen die haar tot een veelgevraagd spreker maken tijdens tal van evenementen. In een kort vraaggesprek legt de veelzijdige presentatrice uit voor welke werkzaamheden zij zoal is in te huren en bij welke onderwerpen haar affiniteit ligt.

Hoe ben je in het presentatievak gerold?

Al van jongs af aan ben ik actief in de entertainmentsector. Als dochter van een artiest stond ik als klein meisjes in de coulissen en rond mijn 18e begon ik met het geven van dansworkshops op feesten. Een zeer interactieve vorm van entertainment, waarbij je het ijs in een groep direct moet breken. In diezelfde periode werkte ik bij een partycentrum, waar ik regelmatig werd gevraagd om evenementen aan elkaar te praten. Zo ontdekte ik mijn liefde voor presenteren en groeide ik in het vak.

Uiteindelijk heb je van je hobby je werk kunnen maken.

Inderdaad! Op mijn 26e begon ik televisiewerk te doen, waar veel mensen mij nog altijd van kennen. Zo presenteerde ik onder meer programma’s als Trick and Treat, CampingLife, Ik kom bij je eten, RTL Vakantie Magazine en LETRZ. Sindsdien verzorg ik ook regelmatig presentaties op locatie. Denk hierbij onder meer aan het aankondigen van artiesten op grote evenementen, maar ook aan het leiden van verhitte debatten als gespreksleider of dagvoorzitter.

Heb je een voorkeur voor een bepaald soort boeking?

Niet specifiek, maar veel opdrachtgevers boeken mij voor evenementen in de entertainmentsfeer. Soms is daar ook een goed doel aan verbonden, waarbij ik mensen op een leuke manier stimuleer om wat geld in de collectebus te gooien. Met name goede doelen die zich richten op kinderen hebben mijn interesse. Daar zet ik me graag voor in, zoals ik in het verleden al voor War Child en WereldOuders deed. Daarnaast word ik sinds een jaar of vijf regelmatig ingehuurd om als spreker een lezing te verzorgen.

Aan wat voor lezingen moeten we dan denken?

Dat is heel variërend. Van een lezing op een hypotheekbeurs tot het bespreken van de laatste gipstrucjes op een evenement met stukadoors; ik heb het allemaal gedaan. Natuurlijk heb ik als spreker wel bepaalde interesses. Zo spreek ik graag over het thema Geluk is een keuze, maar ben ik sinds kort ook bezig met het ontwikkelen van een lezing over gezonde voeding. Een onderwerp dat me na aan het hart ligt, omdat zowel ik als mijn dochter suikerpatiënt zijn. Graag laat ik mensen zien dat veel gezelligheid prima te combineren is met een gezonde levensstijl. Maar desgevraagd kan ik over elk thema wel een leuke lezing maken.

Hoe reageert het publiek doorgaans op jou?

Ik ontvang vaak veel positieve reacties. Niet alleen van mensen die mij op televisie hebben gezien, maar ook van de aanwezigen op een evenement. Het meest gehoorde commentaar is dat ik zo mezelf ben. Mensen weten dat te waarderen en kunnen zich daardoor makkelijk met mij identificeren. Ik ervaar dat als een groot compliment en denk dat ik mede daardoor voor dit vak heb gekozen. Ik doe spontaan wat in me opkomt en hoef me niet anders voor te doen dan ik ben. Leuker en dankbaarder werk is voor mij niet denkbaar!