20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Interview Emmelie Zipson
5 juli 2022

Interview Emmelie Zipson

Emmelie Zipson is niet alleen dagvoorzitter, gespreksleider en interviewer, maar ook een creatieve duizendpoot en storyteller pur sang. Haar jarenlange ervaring in de theatersector maakt dat Emmelie zich op het podium als een vis in het water voelt en dat gevoel van comfort weet zij als geen ander over te brengen op haar publiek en gesprekspartners.

Persoonlijke ontwikkeling staat bij Emmelie hoog in het vaandel, omdat zij zich bewust is van het feit dat zij haar eigen materiaal is. “Een schilder heeft zijn kwasten, een onderwijzeres haar lesprogramma’s, maar ik werk letterlijk met mijn stem, mijn lijf en mijn persoonlijkheid”. En om zich te blijven ontwikkelen als dagvoorzitter en interviewer volgt Emmelie diverse opleidingen. Van storytelling trainingen tot NLP opleidingen, grijpt zij deze kansen met beide handen aan en dat werpt zijn vruchten af tijdens congressen en paneldiscussies.

“Ik ga soms op grote podia het gesprek aan met mensen die het niet gewend zijn te spreken voor grote groepen. Het is mijn taak om mijn gesprekspartner een comfortabel gevoel te geven én de boodschap van de opdrachtgever samen over te brengen.” Om dit waar te kunnen maken is Emmelie heel bewust bezig met haar wijze van communiceren. Wanneer je als dagvoorzitter of interviewer aanvoelt hoe een ander communiceert (dit kan visueel zijn, of juist heel analytisch) en dit communicatiemiddel spiegelt, kom je samen tot een mooi gesprek. En soms is niets zeggen daarbij heel waardevol heeft zij de afgelopen jaren geleerd, want “in stilte hoor je soms veel meer”. Betekent dit dat Emmelie soms minutenlang stil is op het podium? Zeker niet. Zij bezit de kracht om bedachtzaamheid met timing te combineren en dat is als dagvoorzitter een echte gave.

Onderwerpen waar haar hart sneller van gaat kloppen zijn maatschappelijke onderwerpen als klimaat, inclusion & diversity en de vluchtelingenproblematiek. Maar ook evenementen en congressen over het onderwijs en digitale transformatie weet zij moeiteloos naar haar hand te zetten. “Ik vind veel onderwerpen bovenmatig interessant en verdiep me er dan ook graag in. Het liefst word ik al vroeg in het proces betrokken zodat ik kan meedenken en misschien zelfs wat creatieve inspraak heb.” Als voormalig schrijver van theatervoorstellingen ligt daar immers Emmelie’s kracht.

Het mooiste aan haar werk vindt Emmelie toch wel de diepgaande gesprekken. “Niet met een functie, maar met een mens.” Als dagvoorzitter ben je niet de inhoud van het evenement, maar je hebt wel de taak de inhoud in goede banen te leiden. Wanneer je een oprecht gesprek hebt, voorafgaand aan het evenement of zelfs op het podium, is het mogelijk de boodschap écht over te brengen en ervoor te zorgen dat deze blijft hangen bij het publiek. Een andere tool welke Emmelie daarbij graag inzet is een stukje kunst op het podium. Dit kan zijn in de vorm van zang en live muziek, poëzie of spoken word. Zo’n verrassend element zorgt ervoor dat het publiek weer even wordt opgeschud . Doet Emmelie dit dan allemaal zelf? Ja zeker! Met haar jarenlange ervaring in de culturele sector is zo’n intermezzo haar op het lijf geschreven!

Een dagvoorzitter wordt soms beschouwd als kille buitenstaander die enkel het programma in goede banen leidt, maar Emmelie bezit de kracht om warmte, persoonlijkheid en comfort op het podium te brengen en blijft zichzelf hierin ontwikkelen. Soms een beetje brutaal,soms een beetje expressief, maar altijd verrassend en professioneel!