20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Hugo Borst: De kunst van ‘Kill Your Darlings’
29 juni 2024

Hugo Borst: De kunst van ‘Kill Your Darlings’

Hugo Borst, een gerenommeerde Nederlandse schrijver, columnist en voetbalcriticus, is een meester in het vertellen van verhalen. In een interview met Unseen Amsterdam deelt Borst zijn inzichten over het proces van schrijven en de noodzaak om soms je beste ideeën te schrappen, oftewel ‘kill your darlings’​.

De kracht van ‘kill your darlings’

In het interview legt Borst uit dat het vaak nodig is om zorgvuldig uitgewerkte ideeën of passages te verwijderen om het algehele verhaal sterker te maken. Dit principe, bekend als ‘kill your darlings’, is essentieel voor elke schrijver die streeft naar kwaliteit en helderheid in zijn werk. Volgens Borst is het belangrijk om emotioneel afstand te nemen van je werk en kritisch te kijken naar wat echt bijdraagt aan het verhaal en wat niet​.

Van voetbal naar fotografie

Naast zijn werk in de voetbaljournalistiek en zijn boeken over voetbal, heeft Borst ook een passie voor fotografie. Hij bewondert het werk van fotografen zoals Jan Henderik en Stacii Samidin, en benadrukt de rol van visuele storytelling. Fotografie, net als schrijven, vereist een scherp oog voor detail en de moed om keuzes te maken die het verhaal ten goede komen.

Hugo Borst over het belang van eerlijkheid en authenticiteit

Borst benadrukt ook het belang van eerlijkheid en authenticiteit in zowel schrijven als fotografie. Hij gelooft dat verhalen die recht uit het hart komen en gebaseerd zijn op echte ervaringen, het meest resoneren met het publiek. Deze aanpak vereist moed, omdat het betekent dat je jezelf blootstelt en kwetsbaar opstelt, maar volgens Borst is dit de enige manier om echt impact te maken.

Invloed op jongere generaties

Hugo Borst’s filosofie en benadering van verhalen vertellen hebben een blijvende invloed op jongere generaties schrijvers en fotografen. Door zijn openheid over het creatieve proces en zijn bereidheid om zijn eigen fouten en leermomenten te delen, biedt hij waardevolle lessen voor iedereen die betrokken is bij de creatieve industrie. Zijn werk herinnert ons eraan dat succes vaak komt door doorzettingsvermogen, eerlijkheid en de bereidheid om voortdurend te leren en te groeien.

Hugo Borst als spreker boeken

Het boeken van Hugo Borst als spreker biedt een unieke kans om te leren van zijn uitgebreide ervaring in schrijven, journalistiek en storytelling. Zijn presentaties zijn zowel inspirerend als educatief, en bieden inzichten die direct toepasbaar zijn in diverse creatieve en professionele disciplines. Boek vandaag nog Hugo voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke perspectieven en inspirerende verhalen!