20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Hoe organiseer ik een duurzaam evenement?
19 maart 2018

Hoe organiseer ik een duurzaam evenement?

Duurzaamheid is tegenwoordig een actueel thema. Veel bedrijven investeren in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), maar het duurzame karakter van evenementen blijkt in de praktijk vaak voor verbetering vatbaar. Wil jij MVO tot in alle geledingen van je bedrijf en ook richting relaties uitdragen? Organiseer je eerstvolgende bedrijfsevenement dan op duurzame wijze met de volgende 6 tips:

Kies een goed bereikbare locatie

Kies bij voorkeur voor een eventlocatie die zich op korte afstand van je doelgroep bevindt. Hierdoor is het voor bezoekers makkelijker om je evenement niet met de auto, maar met de fiets of het openbaar vervoer te bezoeken. Stimuleer dit waar mogelijk door op je eventwebsite informatie te plaatsen over haltes, stations, bus- en treintijden.

Maak gebruik van groene stroom

De meeste evenementen zijn ware energieslurpers. Denk alleen al aan alle elektronica die je nodig hebt om voor bezoekers de beleving te creëren die je nastreeft. Grote lichten, zware geluidsinstallaties en professionele cateringmachines zijn hier slechts een aantal voorbeelden van. Maak daarom gebruik van groene stroom om de milieubelasting waar mogelijk te reduceren.

Verkoop biologisch voedsel

Of jij eten en drinken tijdens je evenement nu verkoopt of gratis aanbiedt voor alle bezoekers; kies bij voorkeur voor biologische varianten. Biologisch voedsel staat bekend om zijn voordelen op het gebied van duurzaamheid en is momenteel vanwege de positieve gezondheidseffecten ook nog eens bijzonder trendy. Daar kun je dus mee aankomen bij relaties!

Gebruik recyclebare materialen

Het gemiddelde evenement brengt veel producten en daardoor ook veel afval met zich mee. Van plastic tasjes met promotiematerialen tot kunststof badges en van papieren plattegronden tot wegwerpbestek; na het event is er voor al deze materialen geen functie meer. Gebruik daarom bij voorkeur alleen recyclebare materialen, die na het event door recycling een tweede leven krijgen.

Ruim afval netjes op

Als eventorganisator ligt jouw focus op een dagprogramma dat naadloos verloopt. Daarnaast is het echter ook belangrijk om alvast te denken aan wat er gebeurt ná je evenement. Zorg ervoor dat je de zaken zo regelt dat al het afval netjes wordt opgeruimd en liefst ook keurig wordt gescheiden, zodat je de schade voor het milieu tot een minimum beperkt.

Boek sprekers over duurzaamheid

Op een event dat uitblinkt door zijn duurzaamheid, mag een spreker over dit onderwerp natuurlijk niet ontbreken. Bij Quality Bookings heb je de keuze uit een breed aanbod bekende persoonlijkheden die gespecialiseerd zijn in dit thema. In overleg is het mogelijk om de lezing of presentatie exact aan te laten sluiten op de inhoud van jouw congres of seminar.