20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Glenn Helder: Voetbal, muziek en persoonlijke strijd
29 juni 2024

Glenn Helder: Voetbal, muziek en persoonlijke strijd

Glenn Helder, voormalig voetballer bij onder andere Arsenal en het Nederlands Elftal, heeft een leven vol hoogte- en dieptepunten gekend. Na zijn carrière als profvoetballer, die werd gekenmerkt door verblijven in verschillende landen en clubs, waaronder Arsenal, Benfica en diverse clubs in Nederland, heeft Helder zich ook beziggehouden met muziek en persoonlijke uitdagingen.

Van voetbal naar muziek

Glenn Helder stond bekend om zijn snelle en behendige spel als vleugelspeler. Hij begon zijn carrière bij clubs als Sparta Rotterdam en Vitesse Arnhem voordat hij de overstap maakte naar Arsenal. Bij Arsenal werd hij de laatste aankoop van de legendarische manager George Graham. Zijn tijd bij Arsenal werd echter gehinderd door blessures en de opkomst van andere spelers zoals Marc Overmars​​. Na zijn tijd bij Arsenal speelde Helder in verschillende landen, waaronder Portugal, Hongarije en China. Uiteindelijk keerde hij terug naar Nederland, waar hij onder andere bij RBC Roosendaal speelde. Naast voetbal heeft Helder altijd een passie voor muziek gehad. Hij drumde in de jazzband van zijn vader, wat hem hielp een nieuwe richting in zijn leven te vinden na zijn sportcarrière​​.

Glenn Helder: Persoonlijke strijd en herstel

Het leven na voetbal was niet altijd gemakkelijk voor Helder. Hij kampte met verslavingsproblemen en had te maken met persoonlijke crises, waaronder een zelfmoordpoging tijdens zijn tijd bij NAC Breda vanwege zijn gokverslaving. In 2007 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege een aanval op de nieuwe partner van zijn ex-vriendin, wat resulteerde in een diagnose van een narcistische persoonlijkheidsstoornis, iets wat hij zelf ontkent​​.

Ondanks deze uitdagingen is Helder vastberaden om zijn ervaringen te gebruiken om anderen te helpen en te inspireren. Hij blijft een publieke figuur en doet mee aan pokertoernooien op televisie, waar hij Nederland vertegenwoordigt​.

Glenn Helder als spreker boeken

Het boeken van Glenn Helder als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over doorzettingsvermogen, persoonlijke groei en het overwinnen van tegenslagen. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle lessen die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Glenn voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!