20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Draai de juiste muziek op het juiste moment
27 februari 2019

Draai de juiste muziek op het juiste moment

Het leven van Philip La Rose leek op rolletjes te verlopen. Totdat hij ineens werd overvallen door intense paniekaanvallen en irreële angstgedachtes. Die betekenden het begin van een heftige periode, maar leerden hem ook een belangrijke levensles: belemmerende overtuigingen blokkeren je in het benutten van je volle potentieel. Tegenwoordig spreekt hij er gepassioneerd over als motivational coach en is hij via Quality Bookings exclusief te boeken voor inspirerende lezingen in het bedrijfsleven.

Innerlijke zelfdialoog

Voor Philip was zijn innerlijke worsteling reden om te willen veranderen. Dat kan alleen als je tegenover jezelf toegeeft dat je belemmerende overtuigingen hebt, zo zegt hij. “Ik kwam tot dit inzicht door mijn innerlijke zelfdialoog op te schrijven rondom angstige momenten. Bijvoorbeeld in de trein, collegezaal of restaurant.

En wat ontdekte ik? De angst om in een publieke setting over te geven of flauw te vallen was terug te voeren naar de angst voor het oordeel van anderen. Mijn belemmerende gedachtes draaiden om de angst niet goed genoeg te zijn of om te falen. Het probleem was dus niet de situatie zelf, maar hoe ik erover dacht. Kortom: het probleem zat in mezelf.”

De kracht van visualisatie

Op basis van dit inzicht kon Philip beginnen met werken aan een oplossing. Hij probeerde meditatie en ontspanningsoefeningen. Een belangrijk onderdeel daarvan: inbeelden hoe een leven zonder angsten eruit zou zien. “Het grappige is: hoe vaker je dat doet, hoe meer elke vezel van je lichaam hieraan went. Je brein kent namelijk niet altijd het onderscheid tussen de werkelijkheid en een visualisatie.

Is het doel – in mijn geval een leven zonder angsten – eenmaal duidelijk, dan pas kun je de stappen zetten die nodig zijn om het te bereiken. Ook helpt visualisatie om zelf opgelegde mentale grenzen te doorbreken. Door je in te beelden dat je véél verder reikt dan je in eerste instantie dacht te kunnen, kun je verder komen en dus je volle potentieel gaan benutten.”

Onvermijdelijk beland je dan op het terrein van persoonlijk leiderschap. “Dat draait in essentie om drie dingen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De antwoorden op deze vragen helpen je bij het uitstippelen van de route naar jouw doel. In mijn eigen zoektocht kwam ik er bijvoorbeeld achter dat voeding, beweging en rust een enorme invloed hebben op mijn fysieke en mentale vitaliteit. Zoals dat eigenlijk geldt voor iedereen. Fysiek en mentaal moet je simpelweg fit zijn om je volle potentieel te benutten.”

Stip aan de horizon

Ook bedrijven willen graag dat medewerkers hun volledige potentieel benutten. Cruciaal is dan wel dat zij zelf de regie nemen over hun ontwikkeling, zegt Philip. “Veel young professionals hebben dromen en ambities. Het waarmaken daarvan begint met je draagkracht verhogen en werken aan een fit lichaam. Zodat je doelen niet een stip aan de horizon blijven, maar je vandaag nog actie onderneemt om ze te verwezenlijken.”

Het kan verleidelijk zijn om je doelen in één reuzenstap te willen bereiken. Toch zijn tussenstappen volgens Philip noodzakelijk om echt duurzaam resultaat te boeken. “Een quote die ik in dit kader graag aanhaal is:

Muziek is een essentieel onderdeel van leven en beleven – draai alleen wel de juiste muziek op het juiste moment.

Je kunt niet direct We Are The Champions draaien. Eerst is rustige muziek nodig om tot jezelf te komen en bezieling te krijgen. Van daaruit kun je aan de slag met andere nummers om zo geleidelijk je feestje op te bouwen.”

Hele kleine keuzes

Als spreker probeert Philip met zijn lezingen medewerkers te inspireren en corporate action te stimuleren. “Verandering kan zitten in hele kleine keuzes die je maakt. In de sportschoenen die je koopt, een boek dat je online bestelt of een lezing die je bijwoont. Het inslaan van de juiste richting naar je doel kan je leven compleet veranderen.

Ik ben ongelooflijk trots en blij om te zien dat mijn lezingen deze impact hebben. Ik krijg berichten van mensen die na een speech eindelijk de stap durven zetten om actief op hun droombaan te solliciteren. Die het heft in eigen hand nemen en hun angst voor verandering overwinnen. Ik merk ook dat bedrijven steeds vaker willen dat werknemers initiatief en verantwoordelijkheid nemen voor hun persoonlijke ontwikkeling en carrièrepad.”

Door met je leven

In zijn lezingen toont Philip zich op zijn kwetsbaarst en daarmee stimuleert hij ook anderen om zich kwetsbaar op te stellen. “Mijn missie is om jou te laten ontdekken wat je belemmert in het bereiken van je doelen. Want negatieve overtuigingen hebben we allemaal.

Daarom laat ik je zien hoe je ze kunt overwinnen en gooi ik er af en toe wat slappe grappen doorheen. Die werken goed om mijn boodschap een luchtig randje te geven. En om mensen te laten beseffen: Ohja, ik ben eigenlijk zélf degene die hiermee aan de slag moet. Je hebt helemaal gelijk. Thanks, ik kan weer door!