20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
14 augustus 2014

Culinaire sprekers inhuren – waar moet ik opletten?

Joop_BraakhekkeBent u bezig met de organisatie van een congres, beurs of ander evenement en bent u nog op zoek naar een interessante spreker? Denk dan eens aan een culinaire spreker.

Culinaire sprekers kunnen van grote toegevoegde waarde zijn voor uw evenement. Waarom? Omdat ze, net als veel van hun gerechten overigens, meerdere zintuigen prikkelen. De keukenprinsen- en prinsessen van deze tijd kunnen spreken over smaak, eten en wijn, maar zijn ook uitermate geschikt om een kookdemonstratie te geven. Daarnaast zijn ze ook inzetbaar als jurylid, dagvoorzitter en het geven van een masterclass. Een goed verhaal, nog beter eten en interactie met uw gasten: alle ingrediënten voor een geslaagd evenement!

Bij culinaire sprekers hoeft u echter niet alleen aan koks te denken. Rens Kroes bijvoorbeeld, voedingscoach en dochter van de eerste biologische boer in Friesland, is te boeken als spreker over gezonde voeding en een goede lifestyle. Rens kan spreken over haar nieuwe boek ‘Powerfood’, maar ook samen met uw werknemers de keuken in duiken. En hoe gezonder uw personeel is, hoe kleiner de kans op ziekteverzuim.

Dus laat uw medewerkers inspireren door Rens Kroes, Robert Kranenborg of een van de andere culinaire sprekers die Quality Bookings te bieden heeft en maak uw evenement nét dat beetje smaakvoller.

Bij Quality Bookings merken we dat onze klanten steeds meer interesse tonen in gezonde voeding. Blogs over goji-bessen, havermoutpap en chiazaad schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Als je niet dagelijks een groene smoothie drinkt en wekelijks naar een bootcamp gaat (de sportschool is immers een beetje achterhaald), ben je niet bewust bezig. Maar wat is dat eigenlijk precies, bewust bezig zijn? En hoe word je bewust, in balans en gelukkig? Diverse sprekers op het gebied van lifestyle kunnen u daar alles over vertellen tijdens een interessante lezing of workshop. Denkt u dat zo’n lezing geschikt kan zijn voor uw congres? Let dan wel op de volgende punten:

–       Wat wilt u bereiken met een lezing over gezondheid en waarom wilt u dat bereiken?
–       Wie is de doelgroep van uw bijeenkomst?
–       Kiest u voor een lezing of een workshop?
–       Is de locatie geschikt voor het eventueel geven van een workshop of zelfs masterclass?
–       Hebt u Quality Bookings al om advies gevraagd?

Waar moet u nog meer op letten, als u besluit een culinaire spreker te boeken? Wanneer het alleen een lezing betreft, klikt u dan hier. Heeft deze blog u overtuigd van de toegevoegde waarde van een workshop of kookdemonstratie, dan komt er wel wat meer bij kijken! Is er bijvoorbeeld een keuken aanwezig op de locatie of moet deze worden ingehuurd? Draagt de kok in kwestie zorg voor de ingrediënten of neemt u als organisator deze taak op u? En ook niet onbelangrijk: wat wordt er gekookt en waarom? Een gerecht kan nog zo smakelijk lijken en een spreker nog zo leuk, verlies de doelstelling van uw evenement niet uit het oog.

Om de meest geschikte culinaire spreker voor uw evenement te vinden, is het soms raadzaam om te brainstormen met een boekingsbureau. Zij hebben inzicht in de kwaliteiten van verschillende sprekers en kunnen u hierin dus adviseren. Voordat u contact opneemt met een boekingsbureau is het goed zelf al een en ander duidelijk te hebben. Wat is de doelstelling van uw evenement en wie is de doelgroep? Welke verwachtingen hebt u van de culinaire spreker en wat is uw budget? Een boekingsbureau kan meteen gericht voor u op zoek gaan naar de meest geschikte spreker, kok of healthcoach voor uw bijeenkomst.

Waar u verder rekening mee moet houden, is het budget. Het is vanzelfsprekend dat de koks die regelmatig op de buis verschijnen in verhouding een hogere gage vragen dan koks die minder bekend zijn bij het grote publiek. Maar daar blijft het niet bij. De ingrediënten moeten worden ingekocht, het servies gehuurd en vergeet natuurlijk de afwasser niet! Quality Bookings helpt graag met het zoeken naar een culinaire spreker die past binnen uw budget.

Culinaire sprekers zijn te boeken in alle soorten en maten en voor (bijna) elk gewenst budget. Op www.quality-bookings.nl vindt u een selectie, maar voor meer informatie kunt u uiteraard altijd contact met mij of een van mijn collega’s opnemen. Wij helpen graag. Met adviseren, bemiddelen én uiteraard bevestigen!

Ik neem nog een overheerlijk biologisch chocoballetje met een kopje detox-thee!