20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Boukje Keijzer: Regeldruk en innovatieve regelgeving
27 juni 2024

Boukje Keijzer: Regeldruk en innovatieve regelgeving

Boukje Keijzer, directeur van 7Zebra’s en expert op het gebied van regelgeving en organisatiecultuur, bespreekt in een recent interview de complexe relatie tussen regels en werkplezier. Keijzer stelt dat het ervaren van zinvolle regels cruciaal is voor medewerkers. Wanneer regels tijdrovend zijn en weinig bijdragen aan veiligheid of efficiëntie, leidt dit tot frustratie en verminderd werkplezier.

De paradox van regeldruk

Volgens Keijzer is het belangrijk dat regels duidelijk en nuttig zijn. Medewerkers willen graag bijdragen aan veiligheid en kwaliteit, maar als de regels dit niet ondersteunen, ontstaat er weerstand. Ze benadrukt dat betrokkenheid bij het opstellen van regels essentieel is om ze effectief en uitvoerbaar te maken.

Boukje Keijzer: Flexibele regelgeving

Keijzer pleit voor flexibiliteit in regelgeving, met ruimte voor maatwerk waar standaardregels niet voldoen. Dit kan helpen om onnodige regeldruk te verminderen en rechtvaardigheidsgevoel te bevorderen. Ze benadrukt dat leidinggevenden een grote rol spelen in het creëren van een werkcultuur waarin regels als zinvol worden ervaren en waar ruimte is voor afwijkingen als deze beter bijdragen aan de doelen van de organisatie.

Leiderschap en regelinnovatie

Leidinggevenden moeten openstaan voor feedback en alternatieve ideeën over hoe regels kunnen worden aangepast. Keijzer moedigt leidinggevenden aan om beloningssystemen te heroverwegen en niet alleen degenen te belonen die strikt de regels volgen, maar ook degenen die creatief omgaan met regels om betere resultaten te bereiken.

Boukje Keijzer als spreker boeken

Het boeken van Boukje Keijzer als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar inzichten over regeldruk en organisatiecultuur. Haar presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Boukje voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!