20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,0
Vrijblijvende offerte
Blog van Eric Mijnster
18 februari 2020

Blog van Eric Mijnster

MENSEN

Het is donderdag 9.00 uur. Ik (Eric Mijnster) heb een belafspraak met Robert de Vries, mede-oprichter van Quality Bookings. We wisselen ideeën uit over mijn weg als spreker. ‘Het is ook goed om een blog te schrijven waarin je de relatie legt tussen jouw verhaal en de werkvloer,’ klinkt het onder andere. Ik stem in. In de 12 minuten die we elkaar spreken, passeren er allerlei suggesties. Ik zit in mijn auto, op een parkeerplaats. Als we ophangen, kijk ik in stilte voor me uit. Van alles dat besproken is, komt dat ene idee tot leven. De relatie tussen mijn verhaal en de werkvloer.

Ik deel een persoonlijk verhaal tijdens een lezing. Het is mijn eigen verhaal. Een verhaal waarin ik besef dat ik mijn leven inrichtte op basis van wat anderen van mij verwachtten, en wat ik van mezelf moest, in plaats van wat ik zelf voelde. Een verhaal waarin ik door de angst heen in het diepe spring, omdat het doodeng was om te gaan staan voor waar ik ‘aan van ga’. Een verhaal waarin blijkt dat mijn visioenen werkelijkheid kunnen worden. Een verhaal waarin ik ontdek dat het al goed is zoals het is.

Eigenlijk is mijn verhaal best een menselijk verhaal.

Wat is de relatie tussen mijn verhaal en de werkvloer? Volgens mij werken er mensen op een werkvloer. Het lijkt soms alsof we in een wereld leven waarin we ‘werk’ als iets afzonderlijks zien van ‘het leven’. Alsof we daar als vanzelfsprekend een stukje van onszelf inleveren. Maar dat hoeft helemaal niet. We kunnen werk beleven als een verlengstuk van ons leven. En dan voelt het niet meer als werken. Dan doen we iets waar we energie instoppen én energie van krijgen. Niet omdat het moet, maar omdat we het willen.

Ik deel een persoonlijk, bezield verhaal tijdens een theatrale lezing, omdat ik geloof dat iedereen ‘aan kan gaan’. Ik geloof dat iedereen iets heeft waar hij energie van krijgt. Ik geloof ook dat iedereen onvoorwaardelijk verantwoordelijkheid over zijn leven neemt zodra hij weet waar hij voor wil leven. Dan is werk geen moetje meer om tegenop te zien; dan is werk een activiteit waarvoor we bergen willen verzetten. Er zit een ongekende potentie in onze authenticiteit. Ik deel mijn verhaal als uitnodiging om je authentieke zelf te zijn. Ook op de werkvloer. Omdat we dan werkelijk bijdragen.