20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Wat is nog de toegevoegde waarde van een bureau?
9 februari 2015

Wat is nog de toegevoegde waarde van een bureau?

De artiesten- en sprekersmarkt is de afgelopen jaren extreem snel veranderd. Wat vroeger nog een afgesloten en onbereikbare wereld was, ligt nu open en bloot. Artiesten en sprekers zijn bereikbaarder dan ooit en bureaus schieten als paddenstoelen uit de grond. Wat zal de rol van artiesten- en sprekersbureaus in de toekomst worden? En wat is überhaupt nog de toegevoegde waarde van een bemiddelingsbureau?

Sociale media en internet
Als je vroeger een artiest wilde boeken, moest je naar een theaterbureau en daar moest je een artiest uitzoeken uit een groot, luxe smoelenboek. Het was namelijk onmogelijk om zelf in contact te komen met de artiesten. Een artiest of spreker móést je vroeger wel vastleggen via een bureau met een groot netwerk. Tegenwoordig is dat heel anders. Door de opkomst van internet en sociale media zijn artiesten bereikbaarder dan ooit. Waar ligt dan nog de toegevoegde waarde van een boekingsbureau?

Advies
Echt! Artiesten en sprekers boeken is een vak. Er zijn zo ongelofelijk veel artiesten en sprekers in Nederland, en een ieder heeft zijn eigen expertise en inzetbaarheid. Het is zó van belang om een goede match te zoeken van een artiest die past bij uw budget, doelstellingen, doelgroep en de uitstraling van uw bedrijf. Zoek daarom altijd een bureau dat een bulk aan ervaring meedraagt. Dan krijgt u een gedegen advies, want elke bijeenkomst is anders. Elke doelgroep vraagt om een andere benadering.

Riders, techniek en begeleiding
Als u een artiest wilt gaan boeken, zult u geconfronteerd worden met allerlei zaken. Optredens van artiesten vereisen namelijk een hoop regelwerk. Zowel artiesten als sprekers hebben eisen voor de show. Niks is zo vervelend voor de artiest als zaken niet goed zijn geregeld. Wat uiteindelijk weer effect heeft op de kwaliteit en het succes van uw evenement. Een bureau helpt u bij het regelen van alle faciliteiten en organisatie. Denk aan kleedruimte, geluid, verlichting, podiumindeling, begeleiding tijdens de productie en vervoer. Als u dus een keuze gaat maken uit bureaus, zorg dan dat u altijd een partij kiest die u bij deze zaken ondersteunt en adviseert.

Goede prijsstelling
Er is helaas veel wildgroei in de markt. Veel bedrijven en particulieren hebben de vervelende ervaring veel te veel geld te hebben betaald voor een spreker of artiest. Dat is natuurlijk volledig verwerpelijk. Bureaus hebben goede prijsafspraken met artiesten en u hoeft geen euro meer te betalen bij een bureau dan rechtstreeks bij de artiest. Sterker nog: als u zaken doet met een goed en betrouwbaar bureau, zal het u juist helpen om een zeer scherp tarief te betalen voor de boeking. Bureaus kopen namelijk groot in en hebben een goede verstandhouding met de artiesten. Daardoor kunnen ze vaak een goede prijs voor u onderhandelen.

Help! Mijn boeking is geannuleerd?
Aan het boeken van een artiest of bekende spreker zit altijd een risico. Iedere artiest, dj, dagvoorzitter of bekende Nederlander zal altijd in zijn algemene voorwaarden laten opnemen dat hij te allen tijde de boeking mag annuleren. Bijvoorbeeld omdat een presentator van tv een contract heeft met een omroep. Dit contract zal altijd voorrang krijgen. Indien de presentator voor een spoedklus naar het buitenland moet, dan zal ook dat voorrang krijgen. Zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken, maar daar zal ik u niet mee vermoeien. Maar wat doet u als u op de dag van productie zonder artiest of spreker staat? Als u boekt via een bureau, zal het er alles aan doen om een passende vervaging te regelen. Dit kunnen bureaus snel, omdat zij een gigantisch netwerk hebben. Dat scheelt u een hoop stress en geregel.